Populärt: SerietipsTrenderFilmtipsIntervjuer

Bilderna som visar att kronprinsessan Victoria är världens modedrottning

08 sep, 2021 
AvSara Ericsson
Kronprinsessan i röd galaklänning och prinsessan Sibyllas diadem
Kronprinsessan Victorias stil hyllas världen över. Under det tyska statsbesöket visade Victoria återigen tydliga modestatement där hon belyser vikten av innovation och hållbarhet, vilket kröner henne till världens modedrottning!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Kronprinsessan Victorias stilresa genom årenBrand logo
Kronprinsessan Victorias stilresa genom åren

Den 7 september inleddes ett tre dagar långt statsbesök i Sverige. Tyska förbundspresidenten Frank-Walter Steinmeier och hans fru Elke Büdenbender är på besök för att främja de redan goda svensk-tyska relationerna och stärka framtida förbindelser. Statsbesöket är det första sedan pandemins utbrott och det var längesedan vi såg kungligheterna så uppklädda som nu.

Kronprinsessans stilsäkra val

Att kronprinsessan Victoria har ett öga för stil och finess visste vi sedan tidigare. Under statsbesöket har vi sett henne i den ena femstjärniga outfiten efter den andra. Val som åter visar att kronprinsessan är världens modedrottning!

Annons

Jordnära toner och finsk design

När förbundspresidenten och hans hustru landade på Arlanda togs de emot av kronprinsessan Victoria och prins Daniel.

Kronprinsessan tar emot Tysklands förbundspresident på Arlanda i Stockholm

Kronprinsessan bar en snygg och genomtänkt look i jordnära toner. Blazern, blusen och kjolen kommer från finska märket Andiata. Kronprinsessan matchade snyggt med skor från italienska Gianvito Rossi och en glansig clutch från Abro Fold.

Kronprinsessan och prins Daniel på Arlanda

I håret bar hon ett större ljusrosa hårsmycke i tyg!

Annons
Kronprinsessan i jordnära toner på Arlanda

Galamiddag på kungliga slottet

Som vi längtat efter en kunglig galamiddag! Den 4 mars 2020 ställdes en planerad representationsmiddag in på Kungliga slottet på grund av det rådande läget i landet och den skenande pandemin. Hovet meddelade då att eventet skulle senareläggas. Och att det blev senarelagt… Nu 1,5 år senare var det äntligen dags för kungligheterna att klä upp, nåla fast diademen på hjässan och inta Vita havet på slottet för en festlig middag.

Kronprinsessan på galamiddag i Vita havet på Kungliga slottet

Kronprinsessan återanvände tio år gammal klänning

Kvällen till ära valde kronprinsessan att bära prinsessan Sibyllas briljantdiadem. De fem briljantkransarna med briljantkläppar gnistrade ikapp med ljuset från de tända ljusstakarna.

Annons

Den röda klänningen fick åter se dagens ljus efter att ha vilat tio år i garderoben (!).

Kronprinsessan återanvände röd klänning som hon bar för tio år sedan

Kronprinsessan bar klänningen 2011 i samband med festligheterna på Mandarin Oriental Hotel i London dagen innan hertiginnan Kate och prins Williams bröllop 2011.

Men visst passade den lika bra nu som då? Kronprinsessan återanvänder gärna kläder och använder sitt kungliga strålkastarljus för att belysa vikten av innovation och hållbart mode. Något som går helt i linje med hennes intresse för vattenfrågor, klimat och miljö.

Annons
Kronprinsessan på galamiddag i Vita havet på Kungliga slottet

Kronprinsessan valde svensk design

Dagen efter var det dags för en lunch i Gyllene salen i Stockholms stadshus. Kronprinsessan dök upp i svensk design signerad By Malina, med höstligt blommönster i brunt, grönt och puderrosa.

Kronprinsessan Victoria vid Stockholms stadshus tillsammans med prins Daniel

Till klänningen bar hon ett par diskreta örhängen från danska Dulong och i håret ett smaragdgrönt hårsmycke från Parant. Och det är inte första gången vi ser kronprinsessan med ett hårsmycke signerat designern Örjan Jakobsson. Victoria bar ett liknande vid prinsessan Ingrid Alexandra av Norges konfirmation 2019 och vid prins Julians dop 2019.

Annons
Kronprinsessan med hårsmycke från Örjan Jakonsson 2021 och 2019
Kronprinsessan Victoria i Stockholms stadshus i klänning från By Malina

Foto: TT

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons