Bilderna som visar att kronprinsessan Victoria är världens modedrottning

Kronprinsessan i röd galaklänning och prinsessan Sibyllas diadem

Kronprinsessan Victorias stil hyllas världen över. Under det tyska statsbesöket visade Victoria återigen tydliga modestatement där hon belyser vikten av innovation och hållbarhet, vilket kröner henne till världens modedrottning!
08 september, 2021
Kronprinsessan Victorias stilresa genom åren
1:30

Efter reklamen: Kronprinsessan Victorias stilresa genom åren

(1:30)

Slå på ljud

Den 7 september inleddes ett tre dagar långt statsbesök i Sverige. Tyska förbundspresidenten Frank-Walter Steinmeier och hans fru Elke Büdenbender är på besök för att främja de redan goda svensk-tyska relationerna och stärka framtida förbindelser. Statsbesöket är det första sedan pandemins utbrott och det var längesedan vi såg kungligheterna så uppklädda som nu.

Kronprinsessans stilsäkra val

Att kronprinsessan Victoria har ett öga för stil och finess visste vi sedan tidigare. Under statsbesöket har vi sett henne i den ena femstjärniga outfiten efter den andra. Val som åter visar att kronprinsessan är världens modedrottning!

Jordnära toner och finsk design

När förbundspresidenten och hans hustru landade på Arlanda togs de emot av kronprinsessan Victoria och prins Daniel.

Kronprinsessan bar en snygg och genomtänkt look i jordnära toner. Blazern, blusen och kjolen kommer från finska märket Andiata. Kronprinsessan matchade snyggt med skor från italienska Gianvito Rossi och en glansig clutch från Abro Fold.

I håret bar hon ett större ljusrosa hårsmycke i tyg!

Galamiddag på kungliga slottet

Som vi längtat efter en kunglig galamiddag! Den 4 mars 2020 ställdes en planerad representationsmiddag in på Kungliga slottet på grund av det rådande läget i landet och den skenande pandemin. Hovet meddelade då att eventet skulle senareläggas. Och att det blev senarelagt… Nu 1,5 år senare var det äntligen dags för kungligheterna att klä upp, nåla fast diademen på hjässan och inta Vita havet på slottet för en festlig middag.

Kronprinsessan återanvände tio år gammal klänning

Kvällen till ära valde kronprinsessan att bära prinsessan Sibyllas briljantdiadem. De fem briljantkransarna med briljantkläppar gnistrade ikapp med ljuset från de tända ljusstakarna.

Den röda klänningen fick åter se dagens ljus efter att ha vilat tio år i garderoben (!).

Kronprinsessan bar klänningen 2011 i samband med festligheterna på Mandarin Oriental Hotel i London dagen innan hertiginnan Kate och prins Williams bröllop 2011.

Men visst passade den lika bra nu som då? Kronprinsessan återanvänder gärna kläder och använder sitt kungliga strålkastarljus för att belysa vikten av innovation och hållbart mode. Något som går helt i linje med hennes intresse för vattenfrågor, klimat och miljö.

Kronprinsessan valde svensk design

Dagen efter var det dags för en lunch i Gyllene salen i Stockholms stadshus. Kronprinsessan dök upp i svensk design signerad By Malina, med höstligt blommönster i brunt, grönt och puderrosa.

Till klänningen bar hon ett par diskreta örhängen från danska Dulong och i håret ett smaragdgrönt hårsmycke från Parant. Och det är inte första gången vi ser kronprinsessan med ett hårsmycke signerat designern Örjan Jakobsson. Victoria bar ett liknande vid prinsessan Ingrid Alexandra av Norges konfirmation 2019 och vid prins Julians dop 2019.

Foto: TT