Populärt: SerietipsTrenderFilmtipsIntervjuerBoktips

Kristallerna du ska ha hemma enligt ditt stjärntecken

19 sep, 2020 
Av
AvJessica Rådne
kristaller
Kim Kardashian West, Katy Perry och Gwyneth Paltrow är bara några av alla i en lång rad A-listers som älskar kristaller. Så vilka ska just du satsa på? Låt ditt stjärntecken guida dig!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Stjärntecken som lätt blir kära i varandra (ELLE)Brand logo
Stjärntecken som lätt blir kära i varandra (ELLE)

Adele använder sina kristaller mot scenskräck, Kim Kardashian Wests samling hjälper henne att komma i balans, Victoria Beckham har alltid en svart turmalin till hands och Katy Perry ska ha tagit till rosenkvarts för att komma över exet John Mayer – ett tips hon ska ha fått av Madonna, vars bff Gwyneth Paltrow, förresten, säljer ädelsten på livsstilsplattformen Goop.

Tron på att kristaller innehåller helande energier går flera tusen år tillbaka i tiden och nu vurmar alltså influencers, artister och Hollywoodstjärnor för dem.  Detta trots att kristallernas medicinska och själsliga egenskaper helt saknar vetenskapligt stöd!

Om du trots allt VILL tro på kristallernas helande kraft (kom igen, det kan bli kul), så finns det sådana som sägs vara optimerade för dig baserat på ditt stjärntecken. Se listan nedan!

Väduren

Väduren ska satsa på Blå bandagat, en kristall som skapar klarhet och förståelse hos ägaren. Kristallens energier gör så att de runt dig ser dig för den du är vilken minskar risken för missförstånd i er kommunikation.

Annons

Du ska också satsa på Karneol, en orangebrun kristall som ger dig ett ökat mod och gör så att du vågar ta dig an det du vill i livet!

Oxen

Oxens go-to-kristall är Svart turmalin, en sten som sägs avleda negativa energier och neutralisera rädsla, ilska och oro. Den hjälper dig också att avslöja lögnare i vänkretsen. 

Grön Jade är din andra kompanjon. Stenen lär ha helande krafter och skänka stöd i svåra stunder. Stenen är starkt förankrad i ditt stjärnteckens element, jord.

Annons

Tvillingarna

Personer i Tvillingarnas tecken gör gott i att skaffa sig gröna smaragder. De skyddar hjärtat i tider av svåra prövningar, hjälper dig att stå upp för din sak och att se igenom andras lögner. 

Om du dessutom äger en eller ett par zebrarandiga Jaspis kommer du att få en kraftfullt jordad energi runt dig som gör att det negativa hålls i schack.

Kräftan

Rökig Quartz hjälper personer i Kräftans tecken att öppna sina sinnen och rena själen. Kristallen får dig att bli av med gamla tankemönster som inte längre gör dig gott. Du kommer att bli lugn och få en klarare, rationellare syn på livet. 

Annons

Den persikofärgade månstenen vars namn kommer från ditt teckens styrande planet, Månen, bidrar till ytterligare sinnesfrid.

Lejonet

Hermatit, även kallad blodssten, är Lejonets kristall. Den hjälper personer födda i detta temperamentsfulla tecken att hantera sin frustration. Stenen gör så att du kommer ned på jorden där problemlösning blir mycket enklare, tro oss. 

Den vackra kristallen Tigeröga kommer samtidigt att boosta din inre viljestyrka och ge ett kraftfullt skydd mot negativitet.

Annons

Jungfrun

Ametisten hjälper den reserverade Jungfrun att skydda sina känslor från andras projektioner. Den gör även så att du kan stå fast vid dina uppsatta gränser – som ingen bör överträda. 

Lägg till röd Jaspis i din samling och du kommer få ökad klarhet i problematiska situationer. Jungfrur älskar som bekant problemlösning!

Vågen

Den vackra Karneolen är din kristall, Vågen. När du känner dig dränerad ger den här kristallen dig ny energi och en lätthet i steget.

Annons

Din andra vårdande kristall är Labradorit som kommer se till att du förblir jordad, utan att för den skull fastna i gamla banor.

Skorpionen

Svart Obsidian är den modiga, passionerade och envise Skorpionens sten. Den förhöjer din naturliga intuition genom att skänka skydd och klarhet. 

Den vackert blå Lapis Lazuli kommer därefter få dig att våga släppa ut din inre kreativitet, någonting som sedan är till nytta så väl privat som i jobb- och utbildningssammanhang.

Annons

Skytten

Turkos Amazonit skyddar Skyttens energi. Den filtrerar bort negativa influenser och minskar stress i vardagen. Ovanpå det hjälper den dig sätta och behålla hälsosamma gränser. 

Överlag ska Skytten satsa på den lyckobringande färgen turkos. Så allt du fastar för i denna nyans, samla på dig!

Stenbocken

Citrin i gult och orange får den hårt arbetande Stenbocken att behålla fokus utan att brinna upp. Citrine hjälper dig även att känna glädje samt släppa ilska och djupa rädslor.

Annons

En svart Onyx i samlingen kommer suga upp negativ energi ytterligare och beskydda dig från densamma. Denna kristall används traditionellt för att läka sorg och stimulera kloka beslut.

Vattumannen

Granat är en kraftfullt jordad sten som får dig att känna stabilitet, Vattuman. Den hjälper dig förstå andra och känna kärlek till omvärlden.

Floriter i regnbågens alla färger hör också ditt tecken till. De står för fritt flödande energi, förändring och kreativitet. Dessa stenar kommer hjälpa dig att fatta kloka beslut och behålla fokus på det som är viktigt på riktigt.

Annons

Fiskarna

Sist ut är nu du, Fisk, som ska se till att ha klarblå kristall av olika slag i din närhet. Dessa vackra stenar kommer beskydda ditt känsloliv, fungera mentalt stärkande, samt vara fysiskt och psykiskt helande.

Känner du ett behov av att stressa ned, är den mjuka och mystiska kraften i kärleksstenen Sugilit din vän.

Foto: TT

Källa: Cosmopolitan, Kristallrummet

LÄS MER:

Kristaller – därför finns de plötsligt överallt!

Här är kändisarna som inte klarar sig utan sina kristaller

Vanliga kännetecken för alla stjärntecken – hela listan

Annons