Andra säsongen av Bonusfamiljen redan inspelad

Första säsongen av "Bonusfamiljen" är slut. Men lugn, det kommer mer. Andra säsongen är redan inspelad, skriver Expressen.
05 april, 2017

Måndag kväll fick tittarna säga hej då till Lisa, Patrik, Martin, Katja och alla de andra i SVT:s succéserie ”Bonusfamiljen”. Men det blir bara ett tillfälligt adjö. Senare i år är serien tillbaka.

LÄS OCKSÅ:

BRON KOMMER TILLBAKA MED EN ANDRA SÄSONG

HON FÅR ROLLEN SOM DONATELLA VERSACE I NYA SERIEN

ELSA BILLGREN OM TV-SERIERNA HON BRUKAR KOLLA PÅ

Enligt Expressenjournalisten Mattias Bergqvists blogg ”Spoiler alert” är den andra säsongen redan färdiginspelad. Allt som återstår nu är en del klippningsarbete.

Felix Herngren, som är en av seriens skapare, berättade redan i september i fjol att produktionen fått ”ett litet special-ja” från SVT.

– Eftersom det är barn med i serien så sade vi att om vi ska få det trovärdigt med samma skådespelare så måste man göra det här nu. De växer ju ganska snabbt, sa han till TT då.

”Jättesugna på att göra mer”

Manuset till den andra säsongen började skrivas samtidigt som den första säsongen klipptes, berättar Felix Herngren för Expressen. Den andra säsongen var också färdiginspelad innan det första avsnittet av ”Bonusfamiljen” ens började sändas i januari.

Felix Herngren säger också att han gärna skulle göra ännu fler säsonger.

– Jag tror att alla vi som har skrivit manus, skådespelarna och regissörerna är jättesugna på att göra mer och det finns många historier kvar att berätta. Men det ligger helt hos SVT om de känner att de kan gå vidare med serien och tycker att det känns spännande, säger han till Expressen.

Seriens huvudroller görs av bland annat Vera Vitali, Frank Dorsin, Erik Johansson, Fredrik Hallgren och Petra Mede. Inför den andra säsongen kommer bland annat Regina Lund och Dragmor Mrsic dyka upp i rollistan.

Jämför med ”Svenska hjärtan”

För komikern och programledaren Petra Mede är rollen som Katja en av hennes största skådespelarroller hittills. I podden ”Nemo möter en vän” säger hon att rollen gett mersmak. Hon jämför också succéserien med en annan klassisk SVT-serie från sent 1980-tal.

– Jag tycker ”Bonusfamiljen” är 2010-talets ”Svenska hjärtan”. Därför att det är inte det stora dramat, utan här gör man drama av det lilla livet och vardagslivet. Och det är så kul att det är det människor vill se, säger hon.

Hon avslöjar också att det finns en hel del likheter mellan henne och karaktären Katja.

– När jag är ensam hemma är jag Katja helt och hållet. Jag är väldigt mycket ordning och reda, har väldigt städat hemma. Jag är kanske inte så lågmäld, men jag försvarar henne mycket ändå. Hon är en väldigt sorglig människa som har stängt in och kapslat in sina känslor. Samtidigt ska hon hedras för att hon vill ha ordning och redo, att schemat ska funka. Hon gör konsekvensanalyser, lever som hon lär och försöker ta ansvar, säger Petra Mede i podden.

Bakom ”Bonusfamiljen” står Felix Herngren, Clara Herngren, Moa Herngren och Calle Marthin.