Populärt: SerietipsTrenderFilmtipsIntervjuerBoktips

Klara Doktorows passion blir till blogg: "En personlig matresa med ärliga recensioner"

22 maj, 2023 
AvSara Ericsson
Klara Doktorow ny matblogg på ELLE
Podd- och radioprofilen Klara Doktorow har alltid haft en passion för matlagning. Sedan två år tillbaka är hon ELLE-profil och nu tar hon nästa steg och startar en matblogg.
– Det blir en inspirerande resa genom matens fantastiska värld med ärliga recensioner och testade recept, säger Klara.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Trettio plus trevar: Det blir vinst varje gång på skrattBrand logo
Trettio plus trevar: Det blir vinst varje gång på skratt

Klara Doktorow har varit profil på ELLE sedan 2021, hon utgör en del av podd-trion Trettio plus trevar och varje vardagsmorgon ger hon oss ett roligt och dagsaktuellt nyhetsflöde i podden Daily Messiah. Men Klaras allra största intresse har inte med mediabranschen att göra, utan återfinns på tallriken – hon är en passionerad matentusiast.

– Jag älskar allt som har med mat att göra, det är mitt enda riktiga intresse. Jag äter mycket mat, testar olika recept och älskar att gå ut och äta på restaurang, berättar Klara.

Klara Doktorow ny matblogg på ELLE

Intresset för mat har alltid funnits där och för 14 år sedan kom Klara in på prestigefyllda kockskolan Le Cordon Bleu i London.

Annons

– Jag betalade avgiften till utbildningen och gick till min dåvarande chef och berättade att jag ville flytta till London. Men han tyckte inte det var en bra tajming och det blev ett ”sliding doors-moment” för mig. Det rann ut i sanden och jag undrar hur livet sett ut om jag flyttat dit och genomfört utbildningen, säger Klara.

Hade Klara satsat på kockyrket hade inget blivit halvdant, berättar hon.

– Jag känner mig själv, ribban hade varit hög och jag hade satsat på att bli Årets kock och jobba i det bästa köket.

Istället blev Klara kvar i Sverige och mediabranschen men matintresset har alltid funnits där.

– Jag har ingen ambition att ge ut kokböcker, jag tycker bara det är kul att äta, laga god mat och uppleva olika restauranger.

klara doktorow matblogg elle

Klara Doktorow startar ny matblogg på ELLE

Nu tar Klara nästa steg för att förädla sitt intresse och kunskap, allt kommer att samlas i ett kurerat matflöde i bloggformat här på ELLE.

Annons

– Jag har inte vågat tidigare, men har länge känt mig begränsad på Instagram. Jag vill ha mer utrymme att uttrycka, skriva och förädla mitt matintresse på ett nytt sätt. I bloggen kommer jag dela med mig av en personlig resa inom matvärlden och skapa en plattform för ärliga recensioner.

Hur får du utlopp för ditt matintresse i vardagen?

– Jag lagar jättemycket mat från grunden och strävar alltid efter perfektion. Min man tycker att jag är lite dum i huvudet, kan inte ens koka makaroner och falukorv utan att det ska vara perfekt.

Tidigare har Klara lagrat sina upplevelser och reflektioner i huvudet, men nu vill hon skapa ett eget matarkiv – i bloggen. Hon är övertygad om att läsarna kommer att uppskatta att ta del av hennes ärliga recensioner och tester av olika maträtter.

– Jag vill förbättra recepten som redan finns där ute och samla allt som jag testat tidigare på ett och samma ställe.

klara doktorow matblogg elle

Finns det någon trend som du är trött på just nu i matvärlden?

– Hela den här mellanrättsvågen till huvudrättspriser är jag trött på, den var festlig på Matbaren för hundra år sedan. Vad har vi mer just nu? Rosa sallad? Cacio e pepe är väl förbi tack och lov, burr. Sen tycker jag att många restauranger har för höga ambitioner i förhållande till leverans. Det blir högtravande, dyrt och resulterar i missnöjda gäster.

Bloggen kommer att bli en plattform där läsarna blir vägledda i matdjungeln. Hon kommer att dela med sig av sina favoritrestauranger och ge råd om hur man skapar en minnesvärd middag hemma eller väljer rätt ställe för en första dejt. Det blir en resa genom matens värld, där läsarna kan följa med och upptäcka nya smaker och matupplevelser.

Ta del av Klaras blogg: klaradoktorow.elle.se

Foto: My Janemar

Annons