Kim Kardashian West: "Influensa kan vara en fantastisk diet"

I vad vi bara kan hoppas var tillfällig sinnesförvirring slängde Kim Kardashian ur sig en högst tvivelaktig tweet där hon gladdes åt sin influensa – eftersom hon gick ner i vikt.
21 april, 2017

Kim Kardashian West har 98,5 miljoner följare på Instagram och 51,1 miljoner följare på Twitter. Många av hennes följare är unga tjejer som ser upp till henne som en förebild och stilikon. Men det är inget som stoppar henne från att tweeta glatt när influensan gjorde så att hon tappade 2,7 kg.

”Influensan kan vara en fantastisk diet. Så glad att den kom i tid innan Met-galan lol. #2,7kglättare.”

Tweeten, som hon nu har tagit bort, hann skärmdumpas av Stylecaster som även skrev en artikel där uttalandet ifrågasattes. Men Kim Kardashian Wests skadekontroll gjordes bara halvdant. Kvar blev nämligen denna tweet:

Till den här bilden:

Varje år dör mellan 250 000 och 500 000 människor av influensa. Ofta handlar det om barn och äldre som är mindre privilegierade än Kardashian. Dessutom dör någon var 62 minut som en direkt följd av ätstörningar.

Att Kim Kardashian West gör ett offentligt uttalande där hon sätter kroppsideal framför hälsa är därför inte bara oansvarigt, utan även farligt.

Källa: StylecasterNational Association of Anorexia Nervosa and Associated Disorders

Foto: IBL

Mer om KKW från ELLE:

Kim Kardashian öppnar upp om rånet: ”Jag såg pistolen”

Se Kim Kardashians udda födelsedagshälsning till Paris Hilton