Kenzas kläd- och skönhetsfavoriter

Kenzas kläd- och skönhetsfavoriter

25 juni, 2015

På ELLE-galan vann Kenza Zouiten Årets look i samarbete med L’Oréal Paris. Vi har träffat henne för att kolla in hennes beauty- och klädfavoriter!

Av Linnea Molin Foto: Emma Svensson

 

Vilken är den första skönhetsprodukten du använder på morgonen?

– Jag tvättar ansiktet med vatten. Sedan smörjer jag in mig med Neutrogenas Oil-free moisturiser och efter det använder jag Diors Glow maximizer boosting primer. Även om jag inte ska sminka mig så använder jag den för att få ett härligt skimmer i ansiktet.

Och den sista innan du går till sängs?

– Det allra sista jag gör innan jag går och lägger mig är att jag smörjer in läpparna med Carmex lip balm som ger mig mjuka läppar.


Carmex lip balm – Kenzas tips för mjuka läppar.

Vilken är din viktigaste beautyrutin?

– På vintern är det spray-tan som gäller för jag trivs inte alls som blek. På vinterhalvåret går jag ungefär varannan vecka. Jag började med det när jag var med i Let’s dance. Förut brukade jag ligga och pressa med olja på semestern, men det är ju inte helt sunt så därför känns det bättre att solduscha. Jag fixar naglarna med shellac. På sommaren gillar jag nudefärgade naglar, stark orange eller pastellila. På vintern har jag alltid svarta naglar.

Vilken skönhetsprodukt finns alltid i din handväska?

– Det beror på storleken på väskan, men jag har alltid med mig Carmex lip balm och ögonbrynsfärg och applikator från Anastasia. Jag trivs bäst med naturella läppar till vardags. Är det fest så har jag ibland röda läppar och då använder jag Macs nyans Ruby woo och pennan Cherry, också från Mac. Det kan hända att jag har ett nudefärgat läppstift, men inte så ofta. Antingen är det rött eller så låter jag läpparna vara helt naturliga.


Några av de produkter du kan hitta i Kenzas badrumsskåp.

Hur ser din vardagsmakeup ut?

– Jag målar bryn och fransar och använder eventuellt lite solpuder, Macs Bronzing powder. Om jag ska fota en dagens så kör jag lite mer smink.

Du är på en öde ö och får bara ta med dig tre skönhetsprodukter. Vilka?

– Jag känner inte att jag skulle behöva fixa till mig så mycket på en öde ö, så jag skulle ta med mjukgörande produkter, solskyddsfaktor och duschtvål.

Vilka plagg är dina vardagsfavoriter?

– Min skinnjacka från Acne Studios, sneakers från Adidas och vardagströjor med en twist.


Kenza är modeprofil, designer och en av Sveriges största bloggare. Och den här skinnjackan från Acne Studios är en av hennes favoriter.

Hur gillar du att klä dig till fest?

– Det beror på vad det är för fest. Är det en finare tillställning kör jag gärna på klänning och klackar, gärna med skinnjacka för att tuffa till det lite. Jag gillar att visa benen så jag brukar oftast ha korta klänningar.

Höga klackar eller platta skor? 

– Jag älskar klackar och tycker att det är smickrande för kroppen, men jag hatar att ha ont i fötterna så skorna måste vara bekväma. Så helst klackar men med sneakers i väskan! Ska jag ut och dansa så får det absolut inte göra ont i fötterna så då har jag oftast jeansshorts, magtopp och sneakers.

Vad har du mest av i garderoben?

– Jag älskar vintage jeansshorts från Levi’s.


Vintage-shorts dominerar i Kenzas garderob.

Ditt bästa och sämsta köp?

– Mina Chanelväskor är mina bästa köp. Jag köpte dem i London i höstas men kunde inte välja mellan guld- eller silverkedja så jag slog till på båda. Och jag har använt någon av dem varenda dag sedan dess.

Jag har några Acneklänningar i garderoben som bara hänger, jag köpte dem när jag började blogga men de är verkligen inte min stil så jag har aldrig använt dem.

Har du ändrat syn på kläder och deras funktion sedan du började designa plagg själv?

– Inte direkt, det har bara fått mig att älska kläder ännu mer och att vilja styla ännu mer. Kläder är mitt jobb, att visa upp olika lookar och stilar. För mig är inte kläder något man har på sig för att hålla sig varm utan något man bär för att vara snygg.

Vad skulle du aldrig sätta på dig?

– Det är svårt … Men alltså, jag får nog säga taxklackar! Jag sätter inte på mig det innan jag har fyllt 60 i alla fall.  Och jag tror inte att jag skulle passa i det, men man vet aldrig.

Vilka är dina favoritdesigner?

– Jag har nog ingen favoritdesigner. Det är klart att jag gillar accessoarer från Chanel och Céline, men när det gäller kläder så köper jag mest budget. Jag lägger hellre pengar på accessoarer som solglasögon, väskor och skor.

Vilka märken föredrar du bland kedjorna?

– H&M och Zara är mina favoriter.

Hur har din stil förändrats under de senaste fem åren?

– I takt med att jag blivit vuxen har min stil också mognat. Även om jag älskar att ta på mig kortkort och visa magen så varierar jag med lite längre kjolar.

Vilken stjärna har en snygg klädstil?

– Rihanna klär sig snyggt. Jag gillar att hon känns sexig men tuff och samtidigt kör sin egen grej.

Vad är dina bästa stylingtips?

– Jag tänker mer på vad jag ska ha på mig om jag ska fotas. Det jag gillar är att mixa olika stilar och trender, som Rihanna. Jag gillar att bära något sött till något lite hårdare eller sexigt och tufft. Stilen blir lite mer rolig och unik då. Kör inte fast i en och samma stil, och -prova dig fram.

Vad är det dyraste du har köpt till garderoben?

– Min stora Chanelväska.