Läs Kenzas starka berättelser om fyra gånger hon blivit sexuellt ofredad

Läs Kenzas starka berättelser om fyra gånger hon blivit sexuellt ofredad

Kenza Zouiten skriver ett ovanligt långt inlägg på sin blogg om flera gånger hon blivit utsatt för sexuella ofredanden av män – och hon själv har blivit mistrodd som följd.
18 oktober, 2016

”Det är 2016, jag är nu 25 år gammal och fortfarande får jag känslan av att jag inte äger min kropp,” skriver hon i det känslosamma inlägget.

Hon fortsätter genom att dela med sig av händelser i sitt liv då hon känt sig utsatt, men trots att hon sagt ifrån har det slutat med att hon själv har blivit behandlad som boven i dramat.

1. En man tafsar på henne inne på en klubb

”… jag var nära att bli utslängd från nattklubben Opium i Barcelona för att jag anmälde till en kvinna i personalen… hur en främmande man plötsligt drog sina fingrar upp under min kjol och in mellan mina ben.”

Tydligen kände kvinnan den man som tafsat på Kenza vilket gjorde att vakterna skickades för att slänga ut dem från klubben eftersom kvinnan påstod att de ljög.

2. Några män ville bjuda på drinkar – men hon tackade nej

”Bartendern förstår inte, han vägrar ta drinkarna därifrån utan han anser att det är vår skyldighet att ta emot dem.”

Sedan när har det varit en kvinnas skyldighet att ta emot en drink som en man bjuder på utan att ha frågat?

3. Män tafsar henne på rumpan – och bartendern säger att hon ska ta det som en komplimang

”Varför blir ni så upprörda? Ni borde ta det som en komplimang. Ta det lite lugnt.”

Bartendern och männen i baren kunde inte förstå varför de inte ville att främmande män tog henne och hennes vänner på rumpan. Ingenting hände med männen som ofredat Kenza och hennes vänner. Det slutar med att de själva åker hem.

4. En manlig massör tafsar på henne – och hotar henne när hon anmäler

”Jag slutar andas. Han har dragit ner handduken på magen, mina bröst är ute i vädret. Han börjar massera mina bröst, över hela brösten och bröstvårtorna, och jag ligger still som en pinne och vågar inte röra mig.”

Efter några veckor anmäler Kenza händelsen. Två månader senare får hon hotfulla mail om att hon ska dra tillbaka anmälan.

Om du blir sexuellt trakasserad på din skola eller arbetsplats kan du anmäla det till din arbetsgivare, ett skyddsombud eller en lärare. Blir du sexuellt ofredad (på plats som inte är skola eller arbetsplats) ska det i stället anmälas till polisen. Läs mer på Vårdguiden 1177.

Här kan du läsa hela Kenzas känslosamma inlägg.

 

Foto: IBL

Mer om feminism:

7 gånger Mia Skäringer varit brutalt ärlig – och så älskvärd

Rosa bandet uppmanar till bröstbilder på Facebook i ny kampanj