Populärt: SerietipsTrenderFilmtipsIntervjuerResguider

KDU-topp gör historiens sämsta pudel – och folk köper det inte

01 aug, 2017 
AvJoel Linde
En politiker som trampat i klaveret kan i vissa fall hjälpas av att göra en pudel, be om ursäkt och ta på sig allt ansvar. Men i andra fall blir resultatet motsatt.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Stockholms Pridevecka har startat, men sitter du i Kristdemokratiska ungdomsförbundets styrelse kallas den ibland istället för perversa veckan. Åtminstone av Adam Davidsson.

”Ser i sociala media att perversa veckan dragit igång i Stockholm. Finns det nåt slags filter för att förskonas från uppdateringar därifrån.?” skriver han, rapporterade DN.

 

https://twitter.com/GayTenor/status/892251910740353024

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

En stund efter att Adam uttalat sig tänkte han kanske ungefär ”oj, just det, jag representerar ju ett parti som kanske inte uppskattar att personer i deras styrelse offentligt uttrycker gammal mossig homofobi. Det får jag ju bara göra bakom stängda dörrar.” Och så raderade han tweeten – som tyvärr för hans del redan hade förevigats och spridits av operasångaren Rickard Söderberg.

KDU tog avstånd. KD tog avstånd. Och även Adam själv verkar ta avstånd, för han inte riktigt det som alla andra uppfattade att han menade.

Annons

I en efterföljande tweet skriver han:

”Jag är ledsen om någon blev sårad eller kände sig nedvärderad av gårdagens tweet. Det var verkligen inte min mening.”

Folk verkar dock inte riktigt köpa Adams ursäkt.

Annons

I augusti 2015 twittrade samme Adam ”1. Låt kustbevakningen bogsera migrantbåtarna i Medelhavet tillbaka dit de kom ifrån. 2. Medfinansiera Ungerns stängsel mot Serbien. #migpol”.

Artikeln publicerades först på Cafe.se.

LÄS OCKSÅ:

DONALD TRUMP FÖRBJUDER TRANSPERSONER I MILITÄREN

HÄR ÄR LINNEA CLAESONS ÖNSKELISTA TILL POLITIKERNA

 

Annons