Populärt: SerietipsTrenderFilmtipsIntervjuerBoktips

Helle Schunnesson: "Kändisparen är de nya rom-comsen"

12 jan, 2022 
Helle Schunnesson
På bild efter bild i flödet suktar de stormförälskade stjärnorna världen med sin kärlek. ELLEs Helle Schunnesson funderar på om vi också borde strunta i relationernas riskanalys – och bara köra?
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
ELLE pop #6: Bennifer gör comeback och Chrissy Teigen är cancelledBrand logo
ELLE pop #6: Bennifer gör comeback och Chrissy Teigen är cancelled

Jag och mina kompisar har en vadslagning om hur länge det kommer hålla mellan Kim Kardashian och Pete Davidson. Med tanke på hur snabbt romanserna i Hollywood rör sig och hur lång pressläggningen är när man gör magasin, är det mycket möjligt att det tagit slut mellan paret redan när den här texten publiceras. I så fall vinner Isa (grattis Isa).

Kim Kardashian och Pete Davidson på bio.
Kim Kardashian och Pete Davidson på bio på Staten Island.

Teorierna om realitystjärnornas realitystjärna Kim Kardashian och scumbro-komikern Pete Davidson, som nådde hunkstatus tack vare en förlovning med Ariana Grande under några månader 2018, är många – och några av dem riktigt mörka.

Annons

Vissa menar att Kims momager Kris Jenner dinglar det nya paret framför media för att dra uppmärksamhet från den fruktansvärda tragedi som inträffade på svärsonen Travis Scotts spelning på festivalen Astroworld. Andra menar att det är för att bräcka systern Kourtney som Kim inlett relationen med Pete. Kourtney har det senaste året varit så offentligt stormförälskad som bara tonåringar och A-listekändisar kan vara, i nya fästmannen Travis Barker.

Kourtney och Travis har tävlat med Megan Fox och Machine Gun Kelly om titeln som årets hetaste it couple, såklart måste även storasyster Kim ge sig in i kampen. Då har vi inte ens snuddat vid Ben Affleck och Jennifer Lopez, Amerikas 90-talssweethearts som gjort en comeback, 17 år, två äktenskap och fem barn senare. Ni hör ju själva, det våras för kändiskärleken.

Kourtney har varit så offentligt stormförälskad som bara tonåringar och A-listekändisar kan vara.

Det kan tyckas banalt, intresset för kändisar och deras förhållanden. Men med samma fascination som jag konsumerar kändisarnas extravaganta livsstilar med resor till privata öar, uppfarter fulla av bilar och glam squads som gör dem redo inför världen, betraktar jag deras kärleksrelationer. Även om kärlek inte är exklusiv för the rich and famous, så kastar de sig huvudstupa in i den på ett sätt jag bara kan drömma om. Jag känner mig lika benägen att semestra med privatjet som jag gör att inför hela världen deklarera min kärlek, utan förbehållningar och tvivel, så som Kourtney, Megan och JLo gör.

Min riskanalys har med åren blivit allt strängare, och priset för relationerna som inte håller tycks högre varje gång. Att ens erkänna för sig själv att man tycker om någon kan kännas som att visa sin hand i en dejtingekonomi där målet inte tycks vara att hitta den stora kärleken, utan att gå vinnande ur varje relation. Hur ska man då orka göra sig tillräckligt sårbar för att inte bara släppa in någon, utan också våga visa upp dem för världen? När jag ser Kourtney och Travis hångla på en båt i Italien, undrar jag om de gjort riskanalysen, om de också är rädda, men bara bestämt sig för att skita i vilket.

Kourtney Kardashian och Travis Barker i Venedig.
Kourtney Kardashian och Travis Barker i Venedig.

Hur sant det som visas upp är, är inte så viktigt för mig. Verklighet och fiktion har med hjälp av sociala medier och självframställning flutit ihop så mycket att gränsdragningen känns både omöjlig och ointressant. Kändisparen är de nya rom-comsen, och på samma sätt som jag tittade på Notting Hill och fantiserade om att bli kär i en nördig engelsman som barn tittar jag i dag på de skamlöst kära kändisparen och drömmer mig bort. Om de vågar kasta sig ut, kanske vågar också vi?

Foto: Oskar Gyllenswärd, TT

Annons