Populärt: SerietipsTrenderFilmtipsIntervjuerResguider

Kändisarnas märkligaste (och roligaste!) gravidcravings

16 apr, 2020 
AvNina Nyström
Beyonce
Kroppen få för sig alla möjliga märkligheter under en graviditet. Man tål varken synen eller lukten av sin favoritmat, men kan inte hejda begäret efter sådant man inte konsumerar särskilt stora mängder av i vanliga fall. Och ibland – eh, ganska konstiga saker. Här är några av kändisarnas mest extrema cravings.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Citrusfrukter, sura godisar, hårda äpplen, oliver, cocktailtomater, salta saker (och choklad såklart!) är vanliga cravings när man är gravid. Många längtar också efter barnsliga, trygga och välbekanta smaker; som husmanskost, pannkakor, mjölk, ostmackor och bullar. Ibland i ganska absurda mängder. Oavsett, något de flesta tar med ro. Så länge inte hälsan tar för mycket skada – låt en kvinna äta!

Men vissa går bananas och får lite mer, tja, märkliga sug. Den mest extrema formen av detta kallas för ”pica” och exakt varför vissa drabbas är inte helt klarlagt. Men en möjlig orsak sägs vara sägs att man har brist på någon mineral. Vanliga sådana saker att få sug efter är tavelkritor, sand och blomjord.

Här är några av de märkligaste gravidcravingsen kändisarna haft

Många kändisar har delat med sig av sina gravidcravings, och för de allra flesta är det ganska vanliga saker de känner sug efter. Men vissa har haft ett lite mer extremt sug som de ogenerat delat med sig av.

Elaine Eksvärd

Elaine Eksvärd

Retorikexperten och trebarnsmamman Elaine beskriver själv sina cravings vid senaste graviditeten såhär:

Annons

”Earl grey te, Stimorol original och grönsallad. Jag hackade upp ett helt salladshuvud och åt upp igår. Och det är nästan så att tänderna får sig en orgasm av att jag borstar dem med eltandborste och en viss mintig tandkräm. 

Jag kan fantisera om en buffé av Earl Grey i lösvikt utstrött över ett bord. Sköljda salladshuvuden redo för mina tuggor och skålar av Stimorol original. Jag ligger på bordet. NEJ, i ett badkar med allt detta.

Nån matar mig med salladshuvuden och jag har en eltandborste i varsin hand med den mintigaste tandkrämen du kan tänka dig. När jag ätit upp allt i badkaret – som jag såklart ligger i – så borstar jag tänderna med båda tandborstarna länge. Tills tänderna trillar av.”

Clara Lidström

Clara Lidström

Norrländska influencern Underbara Clara har tre barn och vid senaste graviditeten drabbades hon av pica och fick dille på flera olika, ganska märkliga saker. Så här beskriver hon sina cravings i bloggen:

Annons

”Stearinljus. Inte tända ljus utan själva ljuset. Stearinet doftar så gott att jag vill gnaga i mig hela ljuset. Har faktiskt provgnagit lite på ett ljus bara för att testa. Men det smakade inte som det luktade så det gick inte.

Kolbitar från vedspisen. Den där stunden när jag gör upp eld och det ryker in litegrann. Då får jag en sådan craving efter att stoppa en kolbit i munnen. Det krasande ljuset ihop med rökdoften. Mmmmm…

Terpentin och linolja. Jakob renoverar fönster i källaren och om det inte vore så ohälsosamt för barnet skulle jag kunna bo där nere och bara sitta och inhalera. Får lust att dricka linoljan också. Eller tugga på den om den bara gick att få i fast form.

Nezeril. Blir lycklig av den här doften. Skulle vilja dricka Nezeril. Eller allra helst öppna flaskan och bara tömma innehållet rakt ner i näsborrarna.

Bensin. Att tanka bilen är sådan njutning. Vill helst stå och sniffa rakt in i slangen.”

Malin Wollin

Malin Wollin

Många äter också för att slippa illamåendet. En av dem är författaren, journalisten och fembarnsmamman Malin Wollin som beskriver sin första graviditet så här i boken En mamma blir till:

Annons

”När jag väntade första barnet blev jag otroligt illamående av både vår lägenhet och Joachim. Joachims schampoo luktade kräk.  Joachims deodorant luktade kräk. Ju renare han var, desto vidrigare blev han. Hallen luktade också kräk, särskilt om Joachim var där.

Jag orkade aldrig ta hänsyn till ”varierad kost” och måttfulla portioner. Jag slevade upp så mycket pasta, fett, créme fraîche att om rätten serverades på restaurang skulle det betraktas som mordförsök. Jag gjorde en hel plåt pommes frites och lät saltet regna ner som om domedagen var vit natriumklorid. Jag minns mina älskade frites och strips och hur de sölade ner mig.”

Katy Perry

Katy Perry

Katy Perry avslöjade precis att hon är gravid med sitt och Orlando Blooms första barn. Samtidigt berättade hon också vad hon har haft för cravings under graviditeten. Bland annat att hon, som aldrig tidigare har gillat kryddig mat, numera är tvungen att ha med sig en flaska tabasco i väskan för att kunna ösa över all mat. 

Beyonce

Beyonce gravid

När Beyonce var gravid på tvillingarna Rumi och Sir åkte hon och maken Jay-Z på lyxkryssning, och medan de andra gästerna åt hummer önskade queen B bountyglass med chilisås och bananer att doppa i ketchup(!) enligt The Sun.

Blake Livley

blake livley gravid

Skådespelerskan Blake Livley har tre barn tillsammans med Ryan Reynolds och skickade enligt uppgift ut honom mitt i natten på jakt efter ekologisk handkärnad pumpaglass och mini-pickles när hon var gravid med dottern James.

Angelina Jolie

angelina jolie gravid

När hon var gravid med tvillingarna Vivienne och Knox var choklad med kanelsmak högst upp på Angelinas önskelista. Ändå ok, men ett annat lite oväntat sug var friterade lökringar med senap – i stora lass.

Foto: TT, bloggar

Källa: Privata bloggar, Glamour, Therecepie.com,

LÄS MER:

10 gravidmyter som du kan sluta tro på NU!

9 kändisar som hyllats för sina inspirerande gravidbilder

Hollywood-kändisar du inte visste har barn ihop

Annons