8 kändisar som lämnat sociala medier

02 jul, 2021 
Kendall Jenner
Sociala medier i all ära, men som offentlig person är det inte alls ovanligt att behöva stå ut med hat och hot. Här är 8 kändisar som lämnat Instagram och Twitter och listan på kändisar som vågar vägra sociala medier!
Annons
De 10 största klubbhitsen - från 2011 till 2021
De 10 största klubbhitsen - från 2011 till 2021

Härliga strandbilder, snygga kläder, kändisskvaller och livet bakom kulisserna – visst är det härligt att ligga och scrolla på telefonen i evigheter. Men sociala medier har också sin baksida, något som kändisar och influencers ofta får ta del av. Nättroll, hatkommentarer och till och med hot... En del har blivit så hårt drabbade att de valt att stänga ner sina konton. Här är listan på Hollywoodkändisarna som valt att lämna sociala medier, och kändisarna som helt skippar internet.

Chrissy Teigen

Chrissy teigen på röda mattan

Chrissy Teigen är känd för att vara frispråkig och kvick. Ja, så pass att hon har hamnat i ett öppet bråk med före detta president Donald Trump som inte alls var en fan av hennes skämtsamma tweets och till och med blockade hennes konto.

Annons
Chrissy Teigen tweet

I mars i år kom däremot nyheten att Chrissy inte längre kommer att förse oss med skämtsamma texter och snabba comebacks. "Det är dags för mig att säga hejdå. Det här ger mig inte lika mycket positivt, som det ger mig negativt och jag tror att det är rätt tid att avsluta." skrev hon i sin sista tweet.

Rihanna

Rihanna på röda mattan

@badgalriri gjorde Instagram ordentligt upprörda när hon gång på gång la upp bilder på sig där Instagram tyckte att hon visade lite för mycket hud. Tillslut gick det så långt att instagram stängde ner hennes konto – i sex (!) månader. Ja, Rihanna lämnade alltså ofrivilligt sociala medier 2014, men är tack och lov tillbaka. Och kom tillbaka med stil!

Annons

Kendall Jenner

Kendall Jenner på röda matta

I november 2016 sa Kendall Jenner adjö till sin 68 miljoner följare på Instagram! Avbrottet blev däremot inte speciellt långt. Några veckor senare var hon tillbaka i flödet och förklaringen var att hon behövde en detox från sociala medier.

Emma Stone

Emma Stone på röda mattan

Skådespelaren Emma Stone har varken Instagram eller Twitter med den enkla anledningen att hon inte skulle må bra av det. 2013 blev nämligen hennes Twitter-konto kapat och ett märkligt meddelande om hennes dåvarande pojkvän och en annan kvinna delades.

Annons

Ed Sheeran

Ed Sheeran på röda mattan

Ed Sheeran har ett av och på-förhållande till sociala medier. År 2015 tog han en längre paus från både Twitter och Instagram och fyra år senare kom nästa paus, då med meddelandet om att han skulle fokusera på musiken. "The Divided-turnén förändrade mitt liv på så många sätt, men nu är den över och nu är det dags för mig att se lite mer av världen. Jag har hållit på non stop sedan 2017 så nu ska jag andas, resa, skriva och läsa. Jag kommer att vara borta från sociala medier tills det är dags att återvända.", skrev han i inlägget. Några månader senare delade han däremot en väldigt rolig bild om att han blivit pappa!

Annons

Nicki Minaj

Nicki Minaj på röda mattan

Nicki Minaj var snabb med att börja med Twitter, men också snabb med att säga hejdå till plattformen. Anledningen? Näthat! "Helt seriöst, det är för mycket för en person att hantera. 'Good f***ing bye'."

Justin Bieber

Justin Bieber

Även Justin Bieber fick nog av allt hat på sociala medier och valde att stänga ner sitt konto 2016. Justin, som då dejtade Sofia Richie, hade flera gånger hotat med att stänga ner sitt konto eller göra det privat om folk inte sluta utsätta hans dåvarande flickvän för hot och hat.

Annons

En som däremot inte backade Justin var exflickvännen Selena Gomez som kommenterade "Om du inte kan hantera hatet, sluta då att publicera bilder på din flickvän. lol. Det ska vara något speciellt mellan bara er två. Va inte arg på dina fans. Dom älskade dig och stöttade dig innan någon annan gjorde". Men Justin valde tillslut att stängde ner kontot, men har öppnat upp det igen – och passerat 180 miljoner följare!

Taylor Swift

Taylor Swift

Taylor Swifts följare fick en ordentlig chock när hela sångerskans flöde blev blankt. Japp, 2017 tog Taylor bort varenda post från hennes Instagram och lämnade den tom ett tag. Men till alla Tylor-fans stora glädje började det trilla in bilder igen. Sångerskan ville börja om på ny kula i och med hennes album Lover.

Annons

Kändisarna som inte har sociala medier

I dag känns ett konto på Instagram lika självklart som att äta och sova. Men det finns många kändisar som helt väljer bort att dela foton med allmänheten.

Jennifer Lawrence

Jennifer Lawrence

Skådisen Jennifer Lawrence säger själv att hon verkligen inte har något intresse för att synas på sociala medier. Framförallt säger hon att det beror på att hon är oteknisk och knappt vet hur man hanterar mejlen...

Daniel Radcliffe

Daniel Radcliffe

Daniel Radcliffe har också valt bort sociala medier för att han inte känner sig bekväm med att visa upp sitt liv för allmänheten.

Annons

Brad Pitt och George Clooney

BRAD PITT OCH GEORGE CLOONEY

Till mångas besvikelse finns varken Brat Pitt eller George Clooney på sociala medier. Brad har sagt att man aldrig ska säga aldrig, medan George Clooney menar att han är för rädd för att göra bort sig (speciellt efter en drink eller två).

Emily Blunt

Emily Blunt

Skådisen Emily Blunt har valt att hålla sig borta från Instagram och Twitter och menar att hon tycker att det är synd att världen har förändrats så pass på grund av internet. Hon har sagt att när personer kommer fram till henne i dag är det mer för att det ska bli en grej att visa på sociala medier, snarare än att ta vara på den sociala interaktionen.

Annons

Foto: TT

Annons