Populärt: SerietipsTrenderFilmtipsIntervjuer

Britney Spears – och 8 andra kändisar som började sina karriärer i skönhetstävlingar

19 nov, 2021 
AvMalin Ny
britney spears
Britney, Katy och Oprah. Här är kändisarna som startade sina karriärer genom att ställa upp i skönhetstävlingar.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
6 saker du vill veta om storfilmen House of GucciBrand logo
6 saker du vill veta om storfilmen House of Gucci

På 90-talet var skönhetstävlingar som Fröken Sverige en del av fredagsmyset, men under 2000-talet började den utseendefixerade tävlingen kritiseras mer och mer och till slut lades den ner helt år 2009.

Även om intresset för skönhetstävlingar inte är i närheten av så stort som det var förr, är det faktiskt en del kändisar som startade sina karriärer genom att ställa upp i tävlingar som Miss USA och Miss Universum.

Kändisarna som började sina karriärer i skönhetstävlingar

Annons

Katy Perry

katy perry

Sångerskan Katy Perry ställde upp i flera skönhetstävlingar som barn, och kom bland annat tvåa två gånger.

Michelle Pfeiffer

michelle pfeiffer

Innan Michelle Pfeiffer slog igenom på mitten av 80-talet tävlade hon flera gånger i skönhetstävlingar som Miss California år 1978 och Miss Orange County samma år, varav hon vann den sistnämnda.

Annons

Eva Longoria

eva longoria

Eva Longoria slog igenom med serien Desperate Housewives och innan dess hade hon tävlat i flera skönhetstävlingar i Texas. Hon vann bland annat Miss Corpus Christi år 1998.

Priyanka Chopra

pryanka chopra

Tv-profilen Priyanka Chopra har deltagit i ett gäng tävlingar, och vann till och med Miss World år 2000.

Annons

Britney Spears

britney

Innan Britney Spears slog igenom i The New Mickey Mouse Club som 12-åring ställde hon upp i flera lokala skönhetstävlingar hemma i Louisiana, USA. Hon ställde även upp i talangtävlingar från det att hon var tre år gammal.

Oprah Winfrey

oprah winfrey

När programledaren Oprah Winfrey var 17 år kammade hon hem titeln Miss Black Tennesse år 1971. I efterhand har hon sagt att hon, genom att vinna tävlingen, lyckades kamma hem sitt första jobb i mediabranschen, på en radiostation.

Annons

Halle Berry

halle berry

Oscarsvinnaren Halle Berry ställde upp i en hel del tävlingar på 80-talet och hon vann bland annat Miss Teen All-American år 1985 och Miss Ohio USA året efter. Dessutom vann hon Miss USA 1986 och kom på sjätte plats i Miss World-tävlingen samma år.

Gal Gadot

gal gadot

Skådespelerskan Gal Gadot slog igenom i Wonder Woman år 2017 och 13 år tidigare vann hon Miss Israel. Hon ställde upp i Miss Universe samma år, men har i efterhand berättat att hon inte ens ville vara med i tävlingen (det var hennes mamma som hade anmält henne) och försökte sabotera sina chanser att vinna genom att komma för sent och bära fel klänningar.

Annons

Selena Gomez

selena gomez

Även sångerskan och skådespelerskan Selena Gomez ställde upp i skönhetstävlingar som barn, och vann flera tävlingar som hon ställde upp i.

Foto: TT, skärmdumpar

Källa: Instyle

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons