Populärt: SerietipsTrenderFilmtipsIntervjuer

6 kändisar som nästan fick en roll i The Notebook

08 jul, 2021 
AvEmma Castman
Britney Spears på röda mattan
The Notebook är en av 00-talets mest ikoniska filmer. Men visste du att det inte alls var säkert att Ryan Gosling och Rachel McAdams skulle spela rollerna som Noah och Allie? Här är exempel på kändisar som gick på audition för filmen.
Annons
TV: Se 5 stjärnor som var nära att få huvudrollerna i The NotebookBrand logo
TV: Se 5 stjärnor som var nära att få huvudrollerna i The Notebook

Britney Spears, Reese Witherspoon och Jessica Biel är tre exempel på kändisar som provspelade för rollen som Allie i The Notebook. Valet föll till slut på Rachel McAdams, men vägen dit var alltså snårig. Det berättar rollsättaren Matthew Barry i en intervju med E! News.

Nedan listar vi sex (oväntade) stjärnor som provspelade för olika roller i The Notebook:

Reese Witherspoon

Reese Witherspoon

Innan Matthew Barry och hans team började arbeta med The Notebook fanns det planer på att Legally Blonde-stjärnan Reese Witherspoon skulle spela rollen som Allie. Så småningom kom man dock fram till att hon var för gammal, berättar Barry.

Annons

Britney Spears

Britney Spears

Ja, du läste rätt. Även Britney Spears var tilltänkt att spela Allie i kultförklarade The Notebook. När hon provspelade för filmen hade Ryan Gosling redan fått rollen som Noah, och Britney och han hade erfarenhet av att arbeta med varandra sedan de var med i The Mickey Mouse Club som barn.

Britney hade precis gjort filmdebut i Crossroads, och enligt Matthew Barry gjorde hon riktigt bra ifrån sig på audition.

”De älskade Britney. I slutet stod det förmodligen mellan henne och Rachel”, säger Barry till E! News.

Annons

Jessica Biel

Jessica Biel

I jakten på Allie berättar Matthew Barry att han flög till Texas för att provfilma Jessica Biel. Skådespelaren fick aldrig rollen, och har i tidigare intervjuer berättat att det var en roll ”hon verkligen ville ha”.

Jennifer Lawrence

Jennifer Lawrence

Enligt Barry provfilmade även The Hunger Games-stjärnan Jennifer Lawrence för rollen som Allie. Hon var dock endast 13 år gammal och alltså alldeles för ung.

Annons

Hayden Christensen

Hayden Christensen

Innan Ryan Gosling kammande hem rollen som Noah var en av de tilltänkta kandidaterna den kanadensiska skådespelaren Hayden Christensen. Matthew Barry berättar att de till och med gick på visning av en av de senaste Star Wars-filmerna för att se hur Haydens agerande upplevdes genom rutan.

Bradley Cooper

Bradley Cooper

Bradley Cooper var aldrig aktuell för rollen som Noah men däremot Allies fästman Lon Hammond, en roll som senare gick till James Marsden.

Foto: TT

TV: Se 7 kändisar som valt att lämna sociala medierBrand logo
TV: Se 7 kändisar som valt att lämna sociala medier

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons