Kändisarna som dödförklarats – trots att de levt

24 sep, 2021 
AvMalin Ny
beyonce
Vad har Britney Spears, Beyoncé och Kanye West gemensamt? De har alla dödförklarats flera gånger, trots att de i allra högsta grad varit levande.
Annons
TV: 5 kändisar som dödförklarats - trots att de fortfarande varit vid liv
TV: 5 kändisar som dödförklarats - trots att de fortfarande varit vid liv

Kändisskapet kommer med en rad fördelar, men även en hel del nackdelar. Hur kul kan det till exempel vara att tvingas läsa sin egen dödsruna i tidningen titt som tätt?

Här är kändisarna som har dödförklarats trots att de levt.

BEYONCÉ

beyonce

I oktober 2016 cirkulerade en fejkad nyhetsartikel där det stod att artisten Beyoncé gått bort. Dödsorsaken skulle ha varit en kraftig blödning hon fått under en konsert i Brooklyn, New York. En Facebook-sida startades i samma veva med namnet "R.I.P. Beyoncé".

Annons

"Hon kommer att vara saknad, men inte glömd. Vänligen uttryck era sympatier och kondoleanser genom att kommentera och gilla denna sida", stod det på sidan, enligt International Business Times.

Sångerskans representanter dementerade senare uppgifterna.

Kanye West

kanye west

2009 rapporterade en sajt tillhörande amerikanska Fox News, att artisten Kanye West gått bort i en bilolycka. Så var inte fallet, vilket dåvarande flickvännen Amber Rose, 37, klargjorde på Twitter.

"Den här 'RIP Kanye West'-grejen är inte kul och den är INTE SANN!", skrev en upprörd Rose då.

Annons

Whitney Houston

whitney houston

Sångerskan Whitney Houston avled endast 48 år gammal på grund av drunkning till följd av hjärtproblem och kokainmissbruk år 2012. Men elva år tidigare hade hon redan dödförklarats.

I september 2001 rapporterade flera amerikanska radiokanaler att stjärnan gått bort i en överdos. Beskedet fick fans att vallfärda till sångerskans hem, men stjärnan var alltså vid liv fortfarande.

"Jag har precis pratat med Whitney. Hon mår bara bra och förstår inte varför, med allt som pågår i världen just nu, det ska spridas såna här rykten", skrev hennes publicist, och refererade till 9/11-attackerna som skett bara dagar tidigare, enligt ABC News.

Annons

Britney Spears

britney spears

Även Britney Spears har påståtts vara död, två gånger. Den första gången hävdade två radiopratare i USA att Spears, tillsammans med den dåvarande pojkvännen Justin Timberlake omkommit i en bilolycka i Los Angeles.

Tusentals chockade och oroliga fans ringde till räddningstjänsten för att få uppgifterna bekräftade. De dementerades kort därpå av Spears publicist som, enligt BBC, sa att både Spears och Timberlake var "vid god hälsa".

År 2016 dödförklarades Spears ännu en gång – men då på Sony Musics officiella Twitterkonto, som senare visade sig ha hackats, enligt rapporter från CNN.

Annons

Ingvar Kamprad

ingvar kamprad

Ikea-grundaren Ingvar Kamprad, som gick bort den 27 januari 2018, fick bevittna sig egen dödsruna i november 2017. Då var det någon på Sveriges Radio som hade råkat publicera ett Twitter-inlägg om att grundaren hade gått bort, som egentligen var ett sparat utkast i händelse av Kamprads död.

Familjen Kamprads rådgivare dementerade dödsfallet och Sveriges Radio beskrev det inträffade som "mycket beklagligt".

Morgan Freeman

morgan freeman

Morgan Freeman är en av alla kändisar som påståtts vara död många gånger. I ett av fallen, år 2012, blev ett Facebook-inlägg om Freemans "död" viralt, och fick hela 842 000 likes från chockade fans.

Annons

"Vår älskade skådespelare Morgan Freeman har avlidit till följd av en brusten artär", gick att läsa i inlägget.

Samma år talade Freeman ut om de många ryktena om hans bortgång.

"Jag läser hela tiden att jag har dött. Jag hoppas att de ryktena inte stämmer... Men om de stämmer, då kan jag gladeligen meddela att mitt efterliv verkar vara identiskt med livet jag hade då jag levde", skrev han på sin officiella Facebook-sida.

Foto: TT

Källa: Nyheter24

TV: Här är 5 snackisar från veckan som gått
TV: Här är 5 snackisar från veckan som gått
Annons