Populärt: SerietipsTrenderFilmtipsIntervjuer

Julia Roberts mest stilsäkra outfits från 90-talet

01 apr, 2020 
Julia Roberts stilsäkra outfits från 90-talet
Skådespelaren Julia Roberts har onekligen inspirerat stilmässigt både på och utanför filmduken genom åren. ELLE har samlat några av stilikonens mest stilsäkra outfits från 90-talet – som känns lika trendiga nu som då. Enjoy!
Annons

VIDEO: INSPIRERAS AV BLAKE LIVELYS STIL GENOM ÅREN

Stilresa: Blake LivelyBrand logo
Stilresa: Blake Lively

 

Julia Roberts har sedan början på 90-talet till i dag nått ikonstatus inte bara för att ha spelat några av de mest minnesvärda karaktärerna i filmhistorien i filmer som Pretty Woman, Blommor av stål och Erin Brockovich – men också för att hon inspirerat med stilsäkra outfits både på och utanför röda mattan.

ELLE har samlat några av stilikonen Julia Roberts mest stilsäkra outfits från 90-talet – ett årtionde som känns lika aktuellt i modet då som nu!

Spana in Julia Roberts bästa stilögonblick från 90-talet:

1991

Julia Roberts 90-tals stil

När Julia Roberts vann sin första Golden Globe 1991 bar hon en överdimensionell kritstrecksrandig kavaj med tillhörande minikjol. Så vad du än gör bär kritstrecksrandigt till nästa fest i vår!

Annons

Boyfriend jeans, vit t-shirt och stor svar kavaj. Pricken över i:et? Ett långt guld halsband.

Julia Roberts 90-tals stil i pärlhalsband

I pärlhalsband, svart höghalsad topp och patchwork-kjol besökte Julia Roberts och Kiefer Sutherland filmpremiären Sleeping with the Enemy.

Annons

Ut på vintagejakt efter en snygg statementkavaj Julia Roberts-style från 1992. Glöm inte att den blodröda färgen kommer bli en hit i höst!

Photo by Randy Bauer/REX

I sammetskavaj, kråsblus och leggings. Inga frågor på det, frågan är snarare varför Julia har en silvergris på skon?

Annons

Ännu en snygg look av Julia Roberts – jeans, beige mockajacka, scarf, hatt och en snygg vintageväska.

Julia Roberts restil på 90-talet

Julia Roberts i en stor läderjacka, grå kavaj och leggings. Vi kopierar rakt av!

Annons

1993

Ännu en fantastisk kritstrecksrandig look, här från topp till tå med sin man vid den tiden, den amerikanska country-sångaren Lyle Lovett.

Julia Roberts och Clint Eastwood 1993 på Warner Bros lunch.

Ränder kors och tvärs både uppe och nere, snyggt matchat med stora silver armband.

Annons

Minimalistisk svart transparent look i en stram hästsvansr. Här med Denzel Washington.

1994

Självklart var hon stilsäker även när hon tränade!

Annons

Vintagekavajen från tidigare återanvändes något år senare under New York Fashion Week, snyggt stylat till ljusa jeans och en miniväska. Chict!

1995

Photo by Pat Maxwell/REX

Julia rockar en tidlös look i svarta boots, ljusa jeans och beige stickad kofta. Enkelt och snyggt!

Annons

1996

Photo by Charles Sykes/REX

I svart från topp till tå och med miniväskan i ett stadigt grepp besökte Julia och författaren Pat Mannocchia en filmpremiär i New York, 1996.

1997

På premiären till My Best Friend’s Wedding bar Julia en tvåfärgad gnistrande miniklänning och matchade skor, något som är helt rätt även nu. Så förbered er på en rad gnistrande paljettklänningar den kommande säsongen!

Annons

Är inte Julia Roberts stil 1997 kusligt lik 2020 års mode? Beige, lady-like väska, läderbyxor och dessutom skor med fyrkantig tå!

Photo by REX

Till ännu en premiär, här med Mel Gibson vid sin sida bar Julia den lilla svarta – en riktig boudoir-klänning. Notera även strasshalsbandet som är utformat som ett hjärta!

Annons

1998

När  Julia anlände till den avlidna filmregissören Alan Pakulas minnesstund i New York var det i hellång kappa, lilatonade solglasögon och miniväska som gällde.

1999

Den ikoniska bilden och den röda paljettklänningen som bar Julia på filmpremiären till Nothing Hill 1999 i London. Sa vi att hon är en trendsättare?

Annons

På Emmy Awards 1999 var det ryggdetaljerna som stod för showen tillsammans med den rosa(röda)-bandet prydda väskan!

Foto: TT

LÄS MER: 

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons