Julia Roberts mest stilsäkra outfits från 90-talet

Julia Roberts stilsäkra outfits från 90-talet

Skådespelaren Julia Roberts har onekligen inspirerat stilmässigt både på och utanför filmduken genom åren. ELLE har samlat några av stilikonens mest stilsäkra outfits från 90-talet – som känns lika trendiga nu som då. Enjoy!
01 april, 2020

VIDEO: INSPIRERAS AV BLAKE LIVELYS STIL GENOM ÅREN

Slå på ljud

 

Julia Roberts har sedan början på 90-talet till i dag nått ikonstatus inte bara för att ha spelat några av de mest minnesvärda karaktärerna i filmhistorien i filmer som Pretty Woman, Blommor av stål och Erin Brockovich – men också för att hon inspirerat med stilsäkra outfits både på och utanför röda mattan.

ELLE har samlat några av stilikonen Julia Roberts mest stilsäkra outfits från 90-talet – ett årtionde som känns lika aktuellt i modet då som nu!

Spana in Julia Roberts bästa stilögonblick från 90-talet:

1991

När Julia Roberts vann sin första Golden Globe 1991 bar hon en överdimensionell kritstrecksrandig kavaj med tillhörande minikjol. Så vad du än gör bär kritstrecksrandigt till nästa fest i vår!

Boyfriend jeans, vit t-shirt och stor svar kavaj. Pricken över i:et? Ett långt guld halsband.

I pärlhalsband, svart höghalsad topp och patchwork-kjol besökte Julia Roberts och Kiefer Sutherland filmpremiären Sleeping with the Enemy.

1992

Photo by Randy Bauer/REX

Julia Roberts och Clint Eastwood 1993 på Warner Bros lunch.

Ut på vintagejakt efter en snygg statementkavaj Julia Roberts-style från 1992. Glöm inte att den blodröda färgen kommer bli en hit i höst!

I sammetskavaj, kråsblus och leggings. Inga frågor på det, frågan är snarare varför Julia har en silvergris på skon?

Photo by Pat Maxwell/REX

Ännu en snygg look av Julia Roberts – jeans, beige mockajacka, scarf, hatt och en snygg vintageväska.

Julia Roberts i en stor läderjacka, grå kavaj och leggings. Vi kopierar rakt av!

Photo by Charles Sykes/REX

1993

Ännu en fantastisk kritstrecksrandig look, här från topp till tå med sin man vid den tiden, den amerikanska country-sångaren Lyle Lovett.

Ränder kors och tvärs både uppe och nere, snyggt matchat med stora silver armband.

Minimalistisk svart transparent look i en stram hästsvansr. Här med Denzel Washington.

Photo by REX

1994

Självklart var hon stilsäker även när hon tränade!

Vintagekavajen från tidigare återanvändes något år senare under New York Fashion Week, snyggt stylat till ljusa jeans och en miniväska. Chict!

1995

Julia rockar en tidlös look i svarta boots, ljusa jeans och beige stickad kofta. Enkelt och snyggt!

1996

I svart från topp till tå och med miniväskan i ett stadigt grepp besökte Julia och författaren Pat Mannocchia en filmpremiär i New York, 1996.

1997

På premiären till My Best Friend’s Wedding bar Julia en tvåfärgad gnistrande miniklänning och matchade skor, något som är helt rätt även nu. Så förbered er på en rad gnistrande paljettklänningar den kommande säsongen!

Är inte Julia Roberts stil 1997 kusligt lik 2020 års mode? Beige, lady-like väska, läderbyxor och dessutom skor med fyrkantig tå!

Till ännu en premiär, här med Mel Gibson vid sin sida bar Julia den lilla svarta – en riktig boudoir-klänning. Notera även strasshalsbandet som är utformat som ett hjärta!

1998

När  Julia anlände till den avlidna filmregissören Alan Pakulas minnesstund i New York var det i hellång kappa, lilatonade solglasögon och miniväska som gällde.

1999

Den ikoniska bilden och den röda paljettklänningen som bar Julia på filmpremiären till Nothing Hill 1999 i London. Sa vi att hon är en trendsättare?

På Emmy Awards 1999 var det ryggdetaljerna som stod för showen tillsammans med den rosa(röda)-bandet prydda väskan!

Foto: TT

LÄS MER: 

Se Julia Roberts återskapa hela sin filmkarriär på 10 minuter

Spana in Selena Quintanillas mest ikoniska looks genom tiderna

Katie Holmes gör årets mest inspirerande stilcomeback