Populärt: SerietipsTrenderFilmtipsIntervjuerBoktips

Joel Kinnaman om sin icke-traditionella familj: "Har gjort mig till den jag är i dag”

13 aug, 2018 
AvSofia Carlberg
Kanske har du sett Joel Kinnaman i Snabba cash eller i The Killing? Nu senast syns han i Volvos nya reklamfilm där han spelar mot sin fru Cleo. Vi får möta en Joel Kinnaman som pratar om vikten av relationer och att det är hans icke-traditionella familj som gjort honom till den han är i dag.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Joel Kinnaman om sin familj

Joel Kinnaman är skådisen som spelat i filmer som bland andra Snabba Cash, Johan Falk-serien och Suicide Squad och har setts i tv-serier som Storstad, The Killing och, nu senast, Altered Carbon.

Han är övertygad om att dagens familjer i dag är så långt ifrån den traditionella kärnfamiljen som man kan vara.

– Min familj är väldigt otraditionell. Vi kommer från olika kontinenter. Jag har fem systrar men vi har inte alla samma föräldrar, säger Joel Kinnaman.

Kanske är det länge sen den traditionella kärnfamiljen var en självklar norm och långt ifrån den verklighet som många i dag lever i. I dag ser vi regnbågsfamiljer, stjärnfamiljer och familjer med bara en förälder.

– En av mina systrar har barn med sin homosexuella kompis, men hon har också ett till barn med sin man. Den traditionella synen på vad som är en familj gäller inte min familj, förklarar han.

Har växt upp med många starka kvinnor

Joel Kinnaman har växt upp i en familj med många starka kvinnor där mamman är den självklara mittpunkten.

Annons

– Men i vår familj gällde inte riktigt de traditionella mans– och kvinnorollerna.

Något som är viktigt för Joel är värderingar att inte vara självisk, att tänka på gruppen som en helhet, att bry sig om miljön och att vara omtänksam mot andra.

– Min mamma har lärt mig att om vi inte lämnar världen i bättre skick än när vi tog över den, då har vi inte riktigt gjort vårt jobb.

Och att familjen spelar den viktigaste rollen för Joel blir tydligt när vi pratar med honom. Under en filminspelning i Kapstaden flög han ner hela sin familj och de närmsta vännerna med deras barn för att bara umgås och skapa fina minnen ihop.

– Det kändes viktigt för mig att skapa en period i våra liv som vi alltid skulle kunna se tillbaka på.

Att kunna se flera olika generationer av familj och vänner hänga tillsammans och uppskatta varandras sällskap tyckte han var väldigt speciellt. Det var då han insåg att en familj är så mycket mer än bara familjen du växer upp med.

– Jag kände att det här är mer än en familj. Det här är en tribe.

Joel och Cleo Kinnaman

Nu har Joel även arbetat med sin fru Cleo i samarbetet med Volvo.

– Det kändes väldigt naturligt och jag tyckte att det kändes häftigt att försöka fånga den här typen av mellan-scenerna-ögonblick för det kanske inte är det som man vanligtvis ser i en reklamfilm, säger Joel.

Läs mer hos Volvo

Mer om Joel Kinnaman från ELLE:

Se Netflixs officiella trailer till Altered Carbon med Joel Kinnaman

Joel Kinnaman klar för fjärde säsongen av House of cards

Se Joel Kinnaman och Cara Delevingne i den nya trailern för Suicide Squad

Annons