Populärt: SerietipsTrenderFilmtipsIntervjuerResguider

5 tecken på att jobbet gör dig olycklig

27 okt, 2021 
AvEmma Castman
AvEmma Castman
Känner du dig lättirriterad, omotiverad och ångestfylld? Då kan det vara dags att byta jobb. Här listar vi vanliga tecken på att din arbetsplats tar mer energin än den ger.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
TV: 5 saker terapeuter gör för att hantera morgonstressenBrand logo
TV: 5 saker terapeuter gör för att hantera morgonstressen

Alla har dåliga dagar på jobbet, men om varje dag känns som en kamp kan det vara läge att tänka om. Hur mår du egentligen, och vad beror känslorna på?

Här listar vi fem tecken på att din arbetsplats får dig att må dåligt, och att det kan vara läge att se sig om efter nya alternativ.

1. Du kan inte sluta tänka på ditt jobb

När du är ledig ska fokus ligga på att komma ner i varv och göra sådant som du tycker är kul. Så, om du kommer på dig själv med att hela tiden fastna i tankar som har med jobbet att göra är det något som inte stämmer. Det hämmar den viktiga återhämtningen samtidigt som det förstör för ditt privatliv.

Annons

2. Du vill inte lämna sängen på morgonen

Om ditt jobb gör dig olycklig är det vanligt att du känner en stark avsky för att gå upp på morgonen. Anledningen? Det betyder att du är ett steg närmare att infinna dig på din arbetsplats…

3. Du är lättirriterad

Ett svajigt tålamod och en lättirriterad approach är tydliga tecken på att något väsentligt i vardagen skaver, så som ditt jobb. Tillåt dig att känna inåt, vad beror det på och vad kan du göra åt det? För även om du inte menar något illa med dina snorkiga svar påverkar det inte bara dig, utan även din omgivning.

4. Du har söndagsångest

Söndagar ska vara stillsamma och energirika, men så upplevs de inte om du vantrivs på ditt jobb. Nej, då tar ångestkänslan i stället över.

5. Du klagar på ditt jobb – hela tiden

Sist men inte minst, om ditt jobb verkligen gör dig olycklig är risken stor att du lägger tid och energi på att berätta för dina nära och kära hur fruktansvärd din arbetsplats faktiskt är. Skönt i stunden, men inte hållbart i längden. Att ständigt klaga dränerar dig på energi och får ofta situationen att kännas ännu mer hopplös.

Artikelinspiration: Insider

Foto: TT

Se också: 5 tecken på att du ska säga upp digBrand logo
Se också: 5 tecken på att du ska säga upp dig
Annons