Populärt: SerietipsTrenderFilmtipsIntervjuer

Jimmy Kimmel i tårar efter sonens akuta hjärtoperation – stöttas av Obama på Twitter

03 maj, 2017 
AvAnaïs González Cruz
Programledaren talar nu ut om den turbulenta tiden på sjukhuset – och kritiserar samtidigt president Trumps konservativa vårdpolitik.
Annons

Jimmy Kimmel var märkbart skakad under måndagens program när han berättade om sonen Billys akuta hjärtoperation. Det var bara timmar efter hustrun Mollys förlossning som en uppmärksam sjuksköterska noterade att allt inte stod rätt till med den lille pojken.

På grund av ett medfött hjärtfel fick Billys kropp alldeles för lite syre – och plötsligt blev situationen livshotande.

– Det var de tre längsta timmarna i mitt liv. Men tack och lov lyckades operationen, berättade programledaren med gråten i halsen.

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Kimmel kritiserade också president Trumps nya budgetförslag, som omfattar stora nedskärningar inom vården:

– Om ditt barn kan räddas från att dö så ska det inte spela någon roll hur mycket pengar du tjänar. Det kan vi nog alla enas om, oavsett om vi är republikaner eller demokrater.

Programledarens starka uttalande har uppmärksammats stort i amerikanska medier och USA:s före detta president, Barack Obama, är en av många som nu ställer sig bakom Kimmel.

Annons

Men forne kongressmannen och republikanen Joe Walsh tycker uppenbarligen inte att lika sjukvård för alla är en viktig fråga. Under gårdagen twittrade Walsh att han inte tänkte betala någon annans sjukvård på grund av Kimmels ”snyfthistoria”.

Lyckligtvis återställdes ordningen snabbt på Twitter efter att flera användare påpekat att Walsh själv inte ens betalat underhåll för sina egna barn – en skuld som 2012 uppgick till över en miljon kronor.

Foto: Jimmy Kimmel Live//Youtube 

Annons