Jimmy Kimmel i tårar efter sonens akuta hjärtoperation – stöttas av Obama på Twitter

Programledaren talar nu ut om den turbulenta tiden på sjukhuset – och kritiserar samtidigt president Trumps konservativa vårdpolitik.
03 maj, 2017

Jimmy Kimmel var märkbart skakad under måndagens program när han berättade om sonen Billys akuta hjärtoperation. Det var bara timmar efter hustrun Mollys förlossning som en uppmärksam sjuksköterska noterade att allt inte stod rätt till med den lille pojken.

På grund av ett medfött hjärtfel fick Billys kropp alldeles för lite syre – och plötsligt blev situationen livshotande.

– Det var de tre längsta timmarna i mitt liv. Men tack och lov lyckades operationen, berättade programledaren med gråten i halsen.

Kimmel kritiserade också president Trumps nya budgetförslag, som omfattar stora nedskärningar inom vården:

– Om ditt barn kan räddas från att dö så ska det inte spela någon roll hur mycket pengar du tjänar. Det kan vi nog alla enas om, oavsett om vi är republikaner eller demokrater.

LÄS OCKSÅ: JIMMY KIMMEL HÅNADE TRUMP EFTER SITT ÖPPNINSTAL PÅ OSCARSGALAN

Programledarens starka uttalande har uppmärksammats stort i amerikanska medier och USA:s före detta president, Barack Obama, är en av många som nu ställer sig bakom Kimmel.

Men forne kongressmannen och republikanen Joe Walsh tycker uppenbarligen inte att lika sjukvård för alla är en viktig fråga. Under gårdagen twittrade Walsh att han inte tänkte betala någon annans sjukvård på grund av Kimmels ”snyfthistoria”.

Lyckligtvis återställdes ordningen snabbt på Twitter efter att flera användare påpekat att Walsh själv inte ens betalat underhåll för sina egna barn – en skuld som 2012 uppgick till över en miljon kronor.

LÄS OCKSÅ: MAMMORNA HYLLAR SINA KROPPAR EFTER GRAVIDITETEN

Foto: Jimmy Kimmel Live//Youtube