Populärt: SerietipsTrenderFilmtipsIntervjuerResguider

Jennifer Lawrence: "Don't be afraid, be loud" – och 8 andra kvinnor efter valet

11 nov, 2016 
AvSofia Börjesson
Jennifer Lawrence, Emma Watson, Hillary Clinton och många andra kvinnor berättar hur de fortsätter kämpa för kvinnofrågor efter USA:s presidentval.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

”Grab them by the pussy”, sa Donald Trump. Kvinnorörelser i USA svarade, då ännu hoppfulla om att Clinton skulle vinna valet, att det är nu som ”pussy grabs back”. Ändå röstade 40 procent av de röstberättigade kvinnorna på Trump den 8 november.

Ett nedslående resultat för de som vill föra jämställdheten framåt i USA och i världen. Men nu vill många kvinnor i USA peppa och uppmana människor att i stället blicka framåt. Jennifer Lawrence är en av dem, och hon skriver så här:

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

”Låt inte det här besegra er – låt det göra er förbannade! Låt det motivera er! Låt det här bli elden som ni inte hade förut. Om du är invandrare, om du är färgad, om du är hbtq-person, om du är kvinna – var inte rädd, var högljudd!” (Källa: Broadly, Vice)

Här är 8 starka kvinnor som peppar efter valet:

Annons

Annons

Annons

Annons


Mer läsning på ELLE

Läs brevet där pappan förklarar Trumps sexistiska uttalanden för sina söner

Elsa Billgren om framtiden efter USA:s presidentval

Pappa, jag vet att du älskar mig, men snälla – tänk på det här

Annons