Populärt: SerietipsTrenderFilmtipsIntervjuer

Janice släpper ny musik: "Jag är så redo att visa hela mig"

14 okt, 2021 
AvMoa Alfredsson
Janice i ny musikvideo.
Sveriges souldrottning Janice är aktuell med den nya EP:n Feelings Unresolved. I sin nya musik är artisten redo att visa en helt ny sida av sig själv berättar hon i en exklusiv intervju med ELLE.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Idag släpps musikvideon till låten Magic – vad var inspirationen bakom låten?

– Jag ville skriva om den inre resan och det inre sökandet efter magi och guld i livet – och det fick symbolisera när man kommer till insikterna om vad som är viktigt. Det är också min hommage, min hyllning, till 90-talets R&B och funk med en liten släng av soul också. Det är en låt jag har velat skapa länge men inte riktigt lyckats med tidigare – jag är väldigt stolt över den.

Hur gick det till när ni skapade musikvideon?

– Jag fick en tydlig vision att jag ville porträttera det inre sökandet genom att jag förflyttar mig från rum till rum med statiska rörelser och med en koreografi som alltid för mig framåt. Och att det skulle få symbolisera att det inre sökandet resulterar i att man hittar kraften man har haft inom sig hela tiden – även om man kanske inte har haft verktygen eller varit på rätt plats tidigare.

Annons

Jag kände också att jag ville göra videon tillsammans med Josefin Malmen som är en helt otrolig regissör och Matilda Fleberg som är en helt enastående koreograf. Jag är otroligt stolt över den här videon som vi har skapat, det är något väldigt speciellt med den och den visar en sida av mig som jag inte tidigare riktigt har visat.

Janice spelar in den nya musikvideon Magic.
Janice aktuell med nya musikvideon till Magic.

Kan du berätta lite om hur det går till när du skapar musik?

– Jag gillar att skapa musik från grunden så oftast börjar det med melodier. Jag kan också ha ett väldigt tydligt tema jag vill skriva om men jag gillar att börja från scratch och oftast med piano och att jag får sjunga fritt tills man känner att man har någonting. De senaste två åren har jag verkligen utmanat mitt eget låtskrivande. Tre låtar på EP:n är helt skrivna av mig textmässigt vilket jag är väldigt stolt över.

Janice aktuell med ny EP.
Janice är redo att visa en helt ny sida av sig själv. Foto: Carolina Diaz.

Hur mycket av ditt liv reflekteras i din musik?

– All min musik handlar mer eller mindre om mitt liv. Saker jag har varit med om, saker jag har påverkats av eller blivit berörd av. Jag tror inte att jag någonsin har skrivit om något jag inte kan relatera till. Musiken har blivit som mitt språk och ett sätt för mig att bearbeta känslor och tankar. Det blir ofta både väldigt personligt och privat för jag vill att det ska kännas på riktigt och äkta. Jag vill att det ska kännas som när jag lyssnar på musiken jag älskar och blir berörd av. Det är så jag hoppas och vill att människor ska känna när de lyssnar på min musik också. Det är i alla fall min ambition.

Annons

Vad kan vi förvänta oss av dig i framtiden?

– Jag kommer att släppa massa musik och vi börjar såklart med min EP Feelings Unresolved som är ute fredagen den femtonde oktober. Jag kommer också att få uppfylla mina barndomsdrömmar 2022 och jag är så otroligt hypad för framtiden. Jag tror att 2022 kommer bli ett helt otroligt år och jag hoppas att ni vill vara med mig på den här resan. Jag är så himla tacksam och redo att visa hela mig.

Lyssna på Janice EP "Feelings Unresolved" som släpps den femtonde oktober.

Foto: Paul Edwards

TV: 5 snackisar från veckan som gåttBrand logo
TV: 5 snackisar från veckan som gått

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons