J.K. Rowling hyllar Johnny Depp – trots anklagelserna om misshandel

J.K. Rowling hyllar Johnny Depp – trots anklagelserna om misshandel

Många har upprörts över att Johnny Depp fått en roll i J.K. Rowlings senaste film, men till mångas förtvivlan säger Rowling själv endast att Depp gör ett strålande jobb i filmen.
11 november, 2016

När det stod klart att det blir fler filmer baserade på J.K. Rowlings böcker om Harry Potter blev miljontals fans väldigt glada. Men när Johnny Depp visade sig ha en roll i filmen Fantastiska vidunder och var man hittar dem blev fansen inte lika glada.

Johnny Depps numera exfru, Amber Heard, har nämligen påstått att han varit väldigt våldsam mot henne, och det finns även videobevis på detta. Därför är det många som har uttryckt sin ilska över beslutet att ge honom rollen, och på så sätt inte markera mot Johnny Depps våldsamma beteende.

Men till nämnda fans besvikelse sa författarinnan själv, J.K. Rowling, ingenting om Depps privatliv utan valde istället att hylla både beslutet att välja Depp, och hans prestation under inspelningen.

– Jag är jätteglad. Han har gjort ett fantastiskt jobb med sin karaktär, sa hon till efter premiärvisningen av filmen, skriver ELLE UK.

Filmens regissör, David Yates, påminde också om Depps talang som skådespelare efter att folk uttryckt sin besvikelse på Twitter.

”Hollywood är en sådan ombytlig plats. Folk lyft upp och störtar. Han är ett enormt Potter-fan. Han älskar den världen. Han var bortom uppspelt över att jobba med det här materialet, säger Yates.

Johnny Depp har förnekat alla anklagelser och är heller inte dömd.