Italien ger bort över 100 slott gratis – så gör du för att få ett

Italien ger bort över 100 slott gratis – så gör du för att få ett

Ett alldeles eget slott – helt gratis? Nej, det är inget skämt. Just nu skänker Italien bort över 100 av sina slott, men det finns så klart en hake...
25 maj, 2017

Att äga ett slott är få förunnat, men nu öppnas möjligheten upp för allt fler. Så många som 103 stycken för att vara exakt – och det är bara i år.

LÄS OCKSÅ: ENGLANDS MINSTA SLOTT TILL SALU

I ett försök att öka turismen har den statliga fastighetsbyrån och ministeriet för kulturarv i Italien gått ut med att de skänker bort 103 slott runt om i landet och ytterligare över 200 under de kommande två åren.

Foto: IBL

Och det är inte bara för italienarna – vem som helst kan göra anspråk på slotten. Men det är inte helt utan krav.

–De som nappar på förslaget måste ta på sig att restaurera och omvandla egendomen till en turistanläggning, så som hotell, restaurang eller ett spa, skriver The Local.

För att kunna bli tilldelad ett slott krävs att du lämnar in ett förslag med detaljer om hur du planerar att göra om fastigheten.

Om du blir utvald kommer slottet vara ditt de närmsta nio åren, men med stor chans till att det blir ännu längre, beroende på hur projektet går. Många av slotten som skänks bort har ett hyreskontrakt på 50 år.

Bland de 103 första egendomarna som nu ska få nya ägare finns det allt från medeltida skolhus, värdshus och kloster till riktiga palats.

Deadline för att lämna in sin ansökan och detaljplan är den 26 juni i år.

Foto: IBL

Mer information om projektet hittar du på den italienska sajten Agenzia del Demanio.

Källa: The Local

LÄS OCKSÅ: 5 SLOTTSHOTELL SOM EN PERFEKTA FÖR EN WEEKEND