Isabella Löwengrip ska sälja delar av sitt imperium

27 okt, 2017 
AvMalin Ny
Isabella Löwengrip förhandlar nu om att sälja delar av Löwengrip Care & Color.
Isabella Löwengrip kan gör en stor affär inom de närmaste veckorna. Bloggaren förhandlar just nu om att sälja delar av skönhetsmärket Löwengrip Care & Color.
Annons

Det går helt klart bra för Isabella Löwengrip just nu, och bloggstjärnan har nått stora framgångar med sin bolagskoncern det senaste året. Löwengrip Care & Color är det företag som har gått bäst, och i år väntas omsättningen öka med nästan 60 procent till 55 miljoner kronor. Bolaget, vars produkter bland annat säljs på apotekskedjor i Sverige, gör även vinst och i år är prognosen för rörelseresultatet cirka 10 miljoner kronor.

Löwengrips framtidsmål

Nu siktar Löwengrip och Pingis Hadenius, medgrundare, ännu högre. Duon har som mål att LCC inom fem år ska omsätta över en miljard kronor, och för att lyckas har de anlitat investmentbanken Carnegie i hopp om att få in en ytterligare delägare i företaget, skriver Breakit.

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Enligt sajtens källor värderas LCC till mellan 300 och 400 miljoner kronor, och en ny delägare skulle troligtvis behöva punga ut med 100 miljoner kronor. Isabella Löwengrip bekräftar att förhandlingar pågår och att hon hoppas att man ska kunna nå en överenskommelse inom ett par veckor.

Annons

– Om vi ska sälja ska det vara till rätt parter och för rätt värdering. Annars väntar vi, ingen stress. Vi har dialog med ett stort internationellt bolag, det vore roligt om det går igenom. Men om inte så fortsätter vi bygga organiskt. Vårt bolag är väldigt välmående och har gått med vinst sedan år ett, säger entreprenören till nyhetssajten.

Källa: Breakit

Läs mer:

Annons