Populärt: SerietipsTrenderFilmtipsIntervjuerResguider

Säg hej till Isabel Boltensten – ny bloggare på ELLE.se!

11 okt, 2017 
AvLisa Arnell
Senaste tillskottet bland ELLEs bloggar är Isabel Boltenstern, programledare på Discovery, vloggare (och bloggare), träningsfantast och en aktiv röst i utbrändhetsfrågan. Läs vår hej-intervju med Isabel här.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Isabel är för de som gillar sport ett känt ansikte från tv-rutan då hon ofta syns i olika sändningar på Kanal 5 och Eurosport. Andra känner henne bara som aktiv röst och vloggare inom utbrändhet och psykisk ohälsa, en fråga hon själv brinner för efter att ha varit drabbad själv.

I bloggen på ELLE kommer det att bli en del av det, men också en del träning – och mycket annat. Lär känna Isabel lite närmare här, och missa inte att bokmärka bloggen och prenumerera på hennes Youtubekanal så du inte missar något.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Hej Isabel – och välkommen till ELLE!

– Tack!

För den som inte vet vem du är, berätta.

– Jag är en 26-årig skåning som jobbar som programledare och sportreporter på Kanal 5 och Eurosport! I februari 2018 år styr jag de alpina sändningarna från OS i Sydkorea. Utanför jobbet tränar jag Crossfit, bloggar och gör diverse humoristiska videoklipp på YouTube. Dessutom pratar jag öppet om mina erfarenheter som utbränd, och vägen tillbaka till ett liv som inte längre inkluderar kontinuerliga återbesök på en vårdcentral.

Läs allt Isabel skrivit om utbrändhet i bloggen här >

Isabel och sambon Alexander Elebro på årets Kristallen-gala.

När jag frågade min kollega Johanna vad en vill veta om Isabel så undrade hon ”hur vig hon är egentligen? Det är hon ju ändå känd för” sa Johanna. Så, hur vig är du?

Annons

– Haha! Jag är supervig på vissa håll, men stelare än min 96-åriga farmor på andra. Mina fotleder är min svaga punkt, medan ben och rygg är mer gummiaktiga än gemene åskådares.

Hur tränar du?

– Det är svårt att nämna Crossfit utan att tappa halva läsarskaran TROTS att Crossfit ju är cirkelträning! Så nu fick jag det nämnt i första meningen och hoppas att ni läser vidare. Jag brukar förklara mitt träningsupplägg såhär: ”90% det jag tycker är kul och 10 % det som är läskigt men verkar häftigt att kunna”. För mig är det viktigt att hålla kvar den positiva känslan runt träningen, och därför gör jag inget jag tycker är tråkigt. Som att löpa – det gör jag aldrig eftersom det finns ca 24629 övningar som är roligare. Ska man hela tiden plåga sig med sina värsta träningsmoment associerar man också träning med den där jobbiga känslan – så varför göra det? Nu börjar jag bli långrandig, ni kan läsa mer om mitt träningsupplägg här.

Annons

Vad är det bästa med att ha en gymnastbakgrund?

– Dels tror jag gymnastiken har gett mig en bra kroppskontroll, koordination och balans som underlättar all övrig träning. Men jag tror också att det satt sin prägel på mig som person: gett mig en förbaskad vinnarskalle och en social lagsports-personlighet. Bonus: supermånga märkliga partytrick!

 

 

 

 

När började du blogga respektive vlogga?

– Min första blogg startade 2008, och min första vlogg publicerades 2012. Det är 50 % skämskudde och 50 % moderskänslor när jag ser min första video där jag pratar om hur mycket jag hatar sugrör på krogen. Extremt upprörande ämne.

Annons

Hur ser en vanlig dag ut för dig?

– Jag har inga vanliga dagar, om jag ska vara ärlig. Vissa dagar flyger jag till en liten stad i Tyskland för att spela in fotbollsreportage, andra dagar sänder jag bandy-VM från Rysslands inland. Ibland spånar på programidéer till OS i Sydkorea, andra ligger jag raklång på soffan och sträckkollar Game of Thrones (jag vet, jag är sist på bollen). Den ständiga omväxlingen är härlig i sig, men pensionärslängtan efter en stuga i Norrland ligger alltid och lockar.

Du har blivit ett känt ansikte inom psykisk ohälsa och utbrändhet, en (tyvärr) aktuell fråga just nu, särskilt bland kvinnor. Berätta lite om dina erfarenheter där?

– För tre år sedan blev jag diagnostiserad med utmattningsdepression efter att bokstavligt talat jobbat slut på mig själv på en destruktiv arbetsplats. Efter att ständigt burit på känslan att jag inte var bra nog, att jag skulle ersättas om jag gjorde minsta lilla misstag och att jag ständigt behövde visa mig värdig gjorde att systemet till slut kollapsade. Efter att ha börjat blogga om det upptäckte jag hur terapeutiskt det var att dela erfarenheten med andra i samma situation. Alla inlägg om utbrändhet finns i kategorin med samma namn. På bloggen och YouTube fortsätter jag berätta min historia, ge tipsa och virtuellt krama andra i samma situation. Här är ett exempel på videoklippen jag gör om utmattning:

Vad är rubriken på ditt dröminlägg?

– ”Utbrändhet ett minne blott – fan vad bra allt blev till slut”

Vilka bloggar följer du själv?

Annons

– Det genomgående temat på bloggar jag fastnar för är ”humoristisk text av briljanta personer”. Mina favoriter är HanaPee, Tramsfrans och Brita Zackari som jag helst inte missar en stavelse från. Lady Dahmer, Flora Wiström och Sandra Beijer surfar jag också in på varje vecka. På senaste har jag dessutom fått upp ögonen för smink– och hudvård eftersom Pretty Scientific och *whinar* skriver så förbaskat roligt att jag TJUTER när jag läser.

Annars då?

– Just nu tycker jag det är roligt att min krönika och svar på Lotta Lundgrens text på SvD här om dagen läses och delas så mycket – och lyftes på Aftonbladets startsida. Det är en superviktigt ämne som vi inte kan prata för mycket om.

Isabels blogg på ELLE hittar du på isabel.elle.se >

 

 

 

Isabel Boltenstern: ”Vi får aldrig ett fucking break”

Annons