Populärt: SerietipsTrenderFilmtipsIntervjuerBoktips

10 bra (och nya) saker om nya iPhone6s

10 okt, 2015 
AvLisa Arnell
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

I går släpptes Apples senaste och uppdaterade telefoner i Sverige: iPhone 6s och iPhone 6s plus. Och flera förbättringar och nya funktioner kommer. Vi har listat de 10 viktigaste. 

Materialval: En bra nyhet för alla oss (läs: mig) som då och då tappar telefonen i golvet är det nya glaset som är det starkaste någonsin på en smartphone. Även baksidan är förstärkt, aluminium som används inom rymdindustrin ska minska repor och skydda innehållet.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Skärmen: Säg hej till peek och pop! Skärmen kommer med den största förändringen: den nya skärmen har 3D Touch och känner av hur hårt du trycker på den. Apple kallar det ”peek” och ”pop” och bland annat kan du förhandsgranska mejl och meddelanden med funktionen samt nå olika snabbval från dina appar (t ex kommer valen ta en selfie, spela in en video, spela in långsamt och ta bild – du slipper alltså flera aktioner och kan nå dina favoriter med ett enda tryck).

Annons

Kameran: Den bakre kameran är uppgraderad till 12 megapixlar och gör att bilderna blir ännu skarpare och ännu finare. Den främre ”selfiekameran” har 5 megapixlar plus en upplyst skärm (fungerar som en blixt), vilket ger klart bättre selfies.

Bilderna: Med funktionen Live Photos (kan sättas på och av) blir dina vanliga stillbilder till levande små minifilmer om/när du trycker på bilden. En helt vanlig bild som du tagit och till exempel skickar till en kompis får liv och rör sig när din kompis (om hen har funktionen på sin telefon) trycker hårt på bilden. Så roligt!

Filma: Videokameran är också förbättrad och filmar i 4K.

Skärmdump: Kan tyckas vara en detalj men hur ofta skärmdumpar vi inte delar ur bilder för att få en inzoomad bild av något? Skärmdumpandet är också förbättrat och bilden du skärmdumpar blir användbar på ett helt annat sätt.

Prestanda: Mobilen är både snabbare och har bättre batteritid, detta genom det nya A9-chipet. Förutom att allt går snabbare (vilket man ju älskar) kommer det märkas tydligast om du spelar spel med mycket grafik.

Annons

Lansering: iPhone 6s och iPhone 6s Plus släpptes i Sverige fredag den 9 oktober.

Färg: Det är ju inte helt oviktigt hur ens telefon ser ut, vi har ju faktiskt med den överallt och ser den varje dag. Nya modellerna kommer i guld, silver, grafitgrå – och en dov rosa variant som redan har blivit flitigt instagrammad.

Pris: iPhone 6s kostar 7495 kr för 16 GB, 8595 kr för 64 GB och 9695 kr för 128 GB. iPhone 6s Plus kostar 8595 kr för 16 GB, 9695 kr för 64 GB och 10795 kr för 128 GB.

iPhone6s-RoseGold-430x430
Annons