Populärt: SerietipsTrenderFilmtipsIntervjuerResguider

Introvert? Så nätverkar och minglar du smart och avslappnat

06 aug, 2019 
AvNina Nyström
Stora sällskap, nya människor, kallprat och ytliga kontakter är sällan en favorit för den som är introvert. Men du kan missa många möjligheter om du ofta står över. Lär dig att nätverka på ditt sätt så känner du dig lättare bekväm i situationen.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Att vara introvert är inte samma sak som att vara blyg, även om många introverta kan uppfattas som blyga. Visst finns det de som är både introverta och blyga, men de flesta introverta har helt enkelt bara inte behov av stora sociala sällskap och ser inte poängen i att kallprata med främlingar. Ofta tackar de nej till stora, som de anser, onödiga tillställningar – det finns annat de hellre fördriver tiden med.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Är du en av dem? Du kan vinna mycket på att lära dig nätverka. Men gör det på ett sätt som passar din personlighet, så blir det både äkta och känns bekvämt. Här är nio tips som gör nätverkandet både mer effektivt och meningsfullt.

1. Sänk dina förväntningar

Nätverkande handlar om att skapa bra relationer och öppna dörrarna för nya möjligheter både privat och i karriären. Se det som en möjlighet att ha fina konversationer med nya spännande människor. Men sätt inte press på dig själv att det måste leda någon särskild väg – du måste inte småprata med alla eller samla in si och så många nya kontakter. Det kommer som en bonus om det klickar.

Annons

2. Förbered dig

Tänk igenom hur du presenterar dig själv bäst på ett naturligt men koncist och minnesvärt sätt. Förbered också frågor som kan inleda en konversation. De flesta människor älskar att prata om sig själva, får du igång dem så slipper du själv leda samtalet.

3. Begränsa tiden

Eftersom det kan vara dränerande för dig att mingla, begränsa tiden du är där så har du energi att vara på topp hela tiden.

4. Utnyttja din lysande lyssnarförmåga

Det märks om du lyssnar på riktigt – framförallt i mingelsituationer. Medan många extroverta mest utnyttjar tiden till att prata om och framhäva sig själva har du chansen att sticka ut genom att ställa följdfrågor och vara genuint intresserad. Alla gillar någon som verkar tycka att det de gör är intressant och viktigt.

5. Ha på dig något som sticker ut

Nej, ingen introvert vill komma till en tillställning som Lady Gaga – men genom att addera en detalj som sticker ut har du redan en gratis konversationsstartare. Om det är ett annorlunda halsband, telefonfodral eller tryck på tröjan kvittar – så länge det väcker nyfikenhet hos andra. Då ökar också chansen att du blir ihågkommen.

Annons

6. Välj ut några kontakter och fokusera på dem

Du kommer aldrig att skapa lika många mingeltillfällen som en extrovert person. Men fokuserar du på kvalitet istället för kvantitet så kan du i längden få ut mer av din kontakt.

7. Be någon du känner att introducera dig för nya människor

Har ni en gemensam nämnare kommer samtalet ofta mer naturligt.

8. Planera eventet själv

Det kan låta övermäktigt för någon som oftast inte älskar att stå i centrum, men tänk efter: Du har en chans att synas i din bransch och du kan själv välja både arena och vilka som ska närvara. Det ger dig kontroll över situationen och gör dig tryggare.

9. Bjud på dig själv

Öva på att öppna upp dig och våga bjuda på dig själv. Övning ger färdighet och här har du många chanser. Och utgå inte ifrån att alla andra hanterar situationen bättre än du.

 
Källa: Huffington Post, Företagande
Bildkälla: Unsplash

 

Läs mer:

8 saker introverta gärna pratar om

7 tecken på att du är BÅDE introvert och extrovert

Annons