Populärt: SerietipsTrenderFilmtipsIntervjuerResguider

Hannah och Amanda om nya serien Två systrar

31 aug, 2021 
AvNina Nyström
Hanna, Amanda, Dilan, Julia
I september har Hannah Widell och Amanda Schulmans serie Två systrar premiär på Viaplay. Hur mycket speglar serien deras eget systerskap? Och vem är Alicia och vem är Vanessa?
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Möt från Dilan Gwyn från Viaplays serie Två systrarBrand logo
Möt från Dilan Gwyn från Viaplays serie Två systrar

Nu kommer Hannah Widells och Amanda Schulmans boktriologi om systrarna Alicia och Vanessa i serieform – en modern kärlekshistoria med mörka och komiska undertoner. I huvudrollerna ser vi Dilan Gwyn (Älska mig) och Julia Ragnarsson (Springfloden).

Vi fick en pratstund med den välkända duon bakom karaktärerna – och fick svar på de frågor om systerskap och likheter som naturligt uppstår när Sveriges kanske mest kända systrar står bakom en serie om systerskap.

Det handlar serien Två systrar om

Alicia lever ett lyxigt liv i övre medelklassen på Östermalm och ser ut att ha det perfekta livet, men under ytan krackelerar fasaden och kärleksrelationen. Vanessa gör kometkarriär i TV-branschen, men hamnar lätt i ett destruktivt beteende i Stockholms nattliv och har en tendens att välja helt fel killar. Samtidigt kämpar hon för att värna om sin lillasyster där vad som avses vara ansvar och omtanke lätt misstolkas.

Annons

Vad har systrarna i serien för likheter med er själva och ert liv?

Amanda: – Jag känner igen mig väldigt mycket i deras relation när vi var yngre. Man ställde helt andra krav på varandra, såg varandras olikheter och störde sig på dem. Det var inte så lätt att vara systrar då som det är nu när vi är äldre. Men de räddar varandra om och om igen, och det har vi också gjort.

Hannah: – I den åldern som Alicia och Vanessa är, när man börjar närma sig 30, hade man ju en massa tankar om vem man vill bli och vem man ska vara. Det tycker jag att Julia som har skrivit manus och regisserat till den här serien har hittat väldigt fint.

VEM ÄR ALICIA OCH VEM ÄR VANESSA?

Hannah: – Om vi ska vara någon är jag Vanessa, haha!

Amanda: – Ja, när vi skrev böckerna så skrev jag Alicia och Hannah skrev Vanessa.

Ni skojade innan om att ni själva har irriterat er på varandras pojkvänner under åren. Man blir ju nyfiken – Hannah, vad tyckte du om Alex (Schulman) i början?

Annons

– Haha, jag har alltid älskar Alex. Jag älskade Alex innan Amanda älskade Alex!

Dilan Gwyn och Julia Ragnarsson i huvudrollerna

Varför blev det just Dilan och Julia som spelar huvudrollerna?

– Förutom att de var det absolut bästa valet av alla de som testade för rollen, så har de två också en otrolig dynamik. De testade både två för Alicia från början, men så kände vi att ”Men det här är ju Alicia och Vanessa”.

Kommer det en fortsättning eller täcks alla tre böcker in nu?

– Det hoppas vi på, absolut! Serien är väldigt lik första boken, och utan att spoila så behövs det mer!

Två systrar har premiär 5 september på Viaplay.

Foto: Viaplay, TT

Möt från Julia Ragnarsson från Viaplays serie Två systrarBrand logo
Möt  från Julia Ragnarsson från Viaplays serie Två systrar
Annons