Inspireras av kändisarna – 20 vackra barnnamn från 2020

Inspireras av kändisarna – 20 vackra barnnamn från 2020

Vill du hitta det perfekta namnet till ditt barn, men har svårt att komma på möjliga alternativ? Här listar vi 20 exempel på fina flick- och pojknamn – inspirerade av kändisar som fått barn i år.
07 maj, 2020

Förebilder, släktingar filmer eller platser. Det finns en rad olika saker som vi kan inspireras av när vi väljer namn till våra små. Här är exempel på kändisföräldrar och deras val av barnnamn – perfekt som inspiration när fantasin sinar:

Carina Bergfeldt

På alla hjärtans dag, den 14 februari i år, blev journalisten Carina Bergfeldt och maken Jesper Zølck föräldrar till en liten son.

”Gav en del av mitt hjärta till en ny herre på denna Alla Hjärtans Dag. Han är född lite för tidigt, han har lite svårt med andningen, men han har varit omringad av fantastisk personal sedan första minuten av sitt liv.”, skrev Carina bland annat på Instagram efter födseln.

Ett par dagar senare berättade SVT-profilen att de valt att ge sin son namnet Hamilton.

Ellen Bergström

Efter tre dygn med värkar kom Ellen Bergström och Niclas Lijs lilla dotter äntligen till världen med hjälp av kejsarsnitt. Både hon och sambon Niclas delade med sig av familjelyckan på Instagram, och ett par dagar efter förlossningen gick de även ut med vad de valt för namn. Nämligen Elsy.

Ashley Graham

I mitten av januari blev Ashley Graham och filmskaparen Justin Ervin föräldrar till en liten son.

”Klockan 18.00 i lördags ändrades våra liv till det bättre. Tack för all er kärlek och allt ert stöd under den här tiden”, skrev Ashley Graham på Instagram följt av datumet då sonen kommit till världen – den 18 januari 2020.

I podcasten Pretty Big Deal avslöjade paret sedan att de valt att ge bebisen namnet Isaac.

Soraya Lavasani

Den 14 april blev programledaren Soraya Lavasani och maken Ralph Olsson föräldrar till en liten pojke vid namn Winston.

– Nu har vi nog lyckats enas. Det var lite skönt att det blev en pojke, vi visste ju inte det, och det var det enda namnet som vi var överens om. Så låt mig presentera Winston Lavasani, sa Soraya i programmet Efter fem där hon första avslöjade nyheten.

Jenna Dewan

I början av mars i år blev dansaren och tv-profilen Jenna Dewan och skådespelaren Steve Kazee föräldrar till en liten son som de valde att ge namnet Callum.

Jenna har sedan tidigare dottern Everly med Channing Tatum.

Alexandra Bring

Efter att ha gått två veckor över tiden blev influencern Alexandra Bring äntligen mamma för andra gången. Hon och hennes sambo fick då en dotter som de valde att ge namnet Tula.

Sedan tidigare har paret flickan Lou, två år.

Anna Kournikova

I slutet av januari i år välkomnade tennisspelaren Anna Kournikova och sångaren Enrique Iglesias sitt tredje barn till världen – en liten dotter som de valde att ge namnet Mary.

För två år sedan blev Anna Kournikova och Enrique Iglesias föräldrar till tvillingarna Lucy och Nicholas.

Ronan Keating

Den 27 mars blev artisten Ronan Keating och modedesignern Storm Keating föräldrar till en liten flicka vid namn Coco Knox. Enligt både Ronan och Storm ska förlossningen ha varit lugn och harmonisk.

Sedan tidigare har paret sonen Cooper.

Joanna Fingal

I februari blev influencern Joanna Fingal mamma för första gången.

– Att föda barn är det största och coolaste jag gjort! Trots en smärta jag aldrig tidigare upplevt så är det lätt den häftigaste upplevelsen jag haft! Och såhär i efterhand kan jag nästan lite längta tills jag får göra det igen. För jag är då inte klar, sa hon i en intervju med tidningen Mama efter födseln.

Bebisen fick hon tillsammans med fotbollsspelaren Daniel Björnquist, och tillsammans valde de att ge sin dotter namnet Cleo.

Mathilda Bjärsmyr

Kort efter att Joanna Fingal blivit mamma till Cleo fick hennes tvillingsyster, Mathilda Bjärsmyr, sitt tredje barn. En liten son vid namn Zack.

Tillsammans med maken Mattias Bjärsmyr har Mathilda sedan tidigare döttrarna Charlize och Luiza.

Siri Barje

Den 17 januari i år blev matinspiratören Siri Barje mamma till en liten pojke vid namn Otto.

Tillsammans med maken Patrik har hon sedan tidigare sonen Jack.

Christina Milian

”Och så börjar vi”, skrev artisten Christina Milian på Instagram dagen efter sin sons födsel, följt av hans namn och födelsedatum – Isaiah 1/20/20.

Pappa till Isaiah är musikern Matt Pokora. Sedan tidigare har Christina en 9-årig dotter vid namn Violet.

Robbie Williams

I början av året välkomnade artisten Robbie Williams och tv-profilen Ayda Field Williams sitt fjärde barn till världen – en liten son vid namn Beau.

”Precis som Coco är han biologiskt vår, men är född av samma fantastiska surrogatmamma. Vi är så välsignade att få hålla om vår friske son och är nu kompletta som familj”, skrev Ayda bland annat Instagram i samband med födseln.

Malika Haqq

Den 14 mars blev skådespelerskan Malika Haqq och rapparen O.T Genasis föräldrar till en son som de valde att döpa till Ace.

Malika Haqq och O.T Genasis är inte längre ett par. Sedan tidigare har O.T Genasis sonen Genasis.

Brandon Jenner

Caitlyn Jenners son, Brandon Jenner, blev nyligen pappa till tvillingsönerna Bo och Sam. Mamma till barnen är Cayley Stoker, som så sent som i januari i år gifte sig med Brandon.

Brandon har sedan tidigare dottern Eva tillsammans med Leah Felder.

Chloë Sevigny

Den 2 maj blev skådespelerskan Chloë Sevigny mamma för första gången. Tillsammans med Siniša Mačković fick hon då en son, som de valde att ge namnet Vanja.

Caroline Sandström

I april i år blev influencern och inredningsprofilen Caroline Sandström och sambon Oskar Arfwidsson föräldrar för första gången. Tillsammans fick de en liten son vid namn Bob.

Chris Noth

Chris Noth, tillika John James ”Mr. Big” Preston i den omåttligt populära serien Sex and the City, och Tara Wilson välkomnade sin andra son till välden i februari i år.

Kort efter födseln avslöjade paret att de valt att ge sin bebis namnet Keats.

Tyler Hilton

I början av året blev One Tree Hill-skådisen Tyler Hilton och hans fru, Megan Park, föräldrar till en liten dotter vid namn Winnie. Tillsammans höll de graviditeten hemlig ända fram till förlossningen.

Det här inlägget från Instagram går inte att visa just nu. (E01)

Foto: TT

LÄS MER: 

24 barnnamn som är inspirerade av Disney-karaktärer

20 populära barnnamn från 10-talet att inspireras av

20 populära barnnamn från 70-talet att inspireras av