Här är de 6 hetaste inredningstrenderna just nu

Brända toner, 80-talets svärta och hemtrevnad deluxe. Varsågoda, här är ELLE Decorations trendspaning från Formexmässan hösten 2017.
28 augusti, 2017

Förra veckan var det dags för Formex 2017, Nordens största fackmässa för inredning och design, med totalt 900 utställare. Vår systertidning ELLE Decoration var självklart på plats för att spana in inredningsnyheter och trender. Här har de listat de 6 hetaste trenderna just nu.

1. 80-talets svärta

Mörka bestick, porslin och inredningsdetaljer med ett formspråk som flirtade med 80-talet var en tydlig trend på Formex i år. Eva Solo relanserade Ole Palsbys glaskanna i samband med deras 40-årsjubileum, Georg Jensens lanserade mörka bestick i borstat stål, det relanserade varumärket ByOn likaså och Stelton visade nya färger på deras omtyckta termos EM77 i nya mörka kulörer i metallic. Metallic och krom fortsätter starkt och bryter av mot det ljusa.

Eva Solo: svart porslin, glas samt den relanserade glaskannan av Ole Palsby.

 

Georg Jensen: Trendigt krom på Georg Jensens nya vaser ur Manhattan kollektionen.

 

Klassiskt stål åter på omtyckta EM77 termoskanna från Stelton, formgiven av Erik Magnussen 1977. Finns i mattsvart metall (se bilden), mörkbrunt och mörkblått.

Bestick från relanserade varumärket ByOn.

2. Brända toner

Rost och rosa (helst sotiga!) toner är fortsatt trendigt men nu ser vi mer och mer hur vi ska ta in med jordiga toner i vår inredning. Brunt och cognac är givna i höst men vi kompletterar med gult. Bloomingville, Ceannis, RigTig, Broste Copenhagen är bara några av många varumärken där vi såg de brända tonerna på höstens mässa. De brända tonerna var även något Jotuns creative director Lisbeth Larsen pratade om i sin färgföreläsning, där våra favoriter Norwegian Wood, Hipster Brown och Savanna Sunset linjerade väl med den rådande trenden.

Ny favoritfärg: Norwegian Wood 10981 ur Jotuns nya färgkarta från Lady. Fotocred: Jotun/Lady. Fotograf: Line Klein, styling: Kråkvik & D’Orazio.

Vacker nyans från Ceannis.

 

Broste Copenhagen i trendig färgskala!

3. Hemtrevnad i fokus

Nu sätter vi vårt hem i främsta rummet och inreder för att trivas hemma – och indirekt spendera mer och mer tid där. Kristina Stark presenterade vackra tofflor i skinn, inspirerade av hennes morfar Carl Anton Lindberg, som bjuder in till hemtrevnad och ett lugnare tempo. Samarbetet Bliss mellan Emma von Brömssen och Kajsa Cramer resulterade i en kollektion med helhetstänk och fokus på reflektion, eftertanke och återhämtning i form av vacker keramik och textil – samt te med lugnande inverkan. Ännu ett exempel på att vi vill vara mer hemma.

The Bliss Collection, ett samarbete mellan keramikern Kajsa Cramer och mönsterskaparen Emma von Brömssen.

 

Skinntofflor C.A. Lindberg av Kristina Stark, finns även i svart.

4. Tofsar deluxe!

Nu ska kuddarna ha tofsar – och vi ÄLSKAR det! I en av mässans favoritkollektioner The Bliss Collection av Kajsa Cramer och Emma von Brömssen såg vi tofsarna i vacker kombination till mönsterbilderna. Även hos Bloomingville såg vi att tofsarna är här!

Kuddar med tofsar hos Bloomingville!

Vackra mönsterbilder på kuddar (med tofsar!) från Bliss Collection.

5. Petroleum

Fjolårets starka färgtrend, kombinationen av mörkblått och mörkgrönt är fortsatt stark. Alla kulörer där i mellan är fortsatt trendiga men nu ser vi hur petroleum utkristalliserar sig som en favorit på den blåa färgskalan. Vi ska ha färgen på våra väggar, på vår keramik, textil och möbler. Så fint, tycker vi!

Petroleum hos Bloomingville.

 

Även Stelton valde att ha petroleum i bakgrunden till sina pressbilder för Bernadotte & Kylbergs utökade kollektion Stockholm. Nytt serveringsfat och serveringsredskap.

6. Te

Som en spinn-off på den hemtrevliga trenden såg vi många olika nya tillbehör som har med te att göra. Eva Schilt har formgett en otroligt vacker teburk med tillhörande sked för Klong, Rosendahl lanserade en ny tesil med starka magneter som håller teet på plats och i Kajsa Cramer och Emma von Brömssens nya kollektion Bliss har formgivarna till och med tagit fram ett helt nytt te.

De nya fina urkarna Blad jar, design Eva Schilt för Klong, är till för kaffe och te.

Tesil Penta från Rosendahl.

Tefilter från Eva Solo.

Artikeln publicerades först på ELLE Decoration.

Mer inredningsinspiration och tips får du varje dag på ELLEDecoration.se >