Artikeln innehåller reklamlänkar

Inred med trendiga snäckor – 9 shoppingtips

Inred med trendiga snäckformade detaljer – shoppingtips

Snäckor som smycken är en av säsongens stora modetrender, men de är lika heta som inredningsdetaljer hemma. Här är 9 fina snäckor i olika stilar – i butik just nu.
17 april, 2019

Snäckprydda halsband och fotlänkar är hett den här säsongen. Men strandfynden håller sig inte till våra smyckeskrin och kroppar i vår och sommar. En mer eller mindre naturtrogen snäcka blir en trendig detalj i vilket rum som helst hemma.

Och vi ser snäckor i många material och stilar; från glammig art deco och 1980-talsflört, till naturnära material och nyanser – och snäckor som ser ut att faktiskt vara (eller är) från havet.

Är du sugen på att skapa lite strandkänsla hemma? Vi har samlat 9 fina snäckdetaljer som du kan klicka hem direkt:

1. Snäckformad vägglampa, Nemo lighting

Stilren snäcklampa i frostat glas, med dimmer och förmågan att agera både mysbelysning och väggdekor. Designad av Ilaria Marelli för italienska Nemo Lighting. Mått: 45 cm bred, 12 cm hög och 10,5 cm djup. Finns att köpa här (länk till Adtraction)

2. Snäckspegel, H&M home

Liten spegel som är lika intressant att titta på som i. Skulpturala speglar ser vi mycket av den här säsongen, så den här snäckan prickar in två trender på en gång. Mått: ca 24,5 x 28 cm. Finns att köpa här (länk till Apprl)

3. Snäckformad kruka, Ferm living

Matt utanpå och glaserad inuti är den här vita dekorativa snäckan som även råkar vara en kruka – och en av de trendigaste danska inredningsdetaljerna just nu. Mått: 31 cm bred, 21 cm hög och 15 cm djup. Finns att köpa här (länk till Adtraction)

4. Print med snäckmönster, Fine little day

Snäckprint – i dubbel bemärkelse – på en fin poster med motiv av konstnären Sofia Lind.  Kvinnan med fågeln på axeln beskrivs som på samma gång stark och utlämnad. Mått: 50 x 70 cm. Offset-tryck på FSC-märkt papper. Finns att köpa här

5. Snäckformade fat, H&M home

Dekorativt fat av glaserat porslin i grönt eller vitt. Duka med ett litet eller ett ännu mindre fat – eller mixa storlekar och färger. Mått: 16 x 17 cm, respektive 10 x 11 cm. Finns att köpa här (länk till Apprl)

6. Retroglammig snäckhängare, AYTM

Lite art deco men också lite 80-tal; tre glammiga trender i en enda krok alltså. Men du kan även mixa flera i olika storlekar, från XS till XL. Finns att köpa här

7. Snäckformad kruka i metall, H&M home

Lite mindre verklighetstrogen – men desto mer glammig – än en vit keramiksnäcka är den här tjusiga krukan som står och glänser på fyra små tassar. Mått: 12 cm hög och 17 cm lång. Finns att köpa här (länk till Apprl)

8. Matta i form av snäcka, Ferm living kids

Säsongens gulligaste och ulligaste snäcka är designad för de minsta, men kan passa lika bra i andra rum. Mattan är tillverkad av ull, med en fin färgmix och skulptural form och struktur, som är en stor trend den här säsongen (för alla åldrar). Finns att köpa här

9. Fågelbad i återvunnen aluminium, Byarums bruk

Snäckorna syns även i trädgårdar. Det här snäckformade badet för fåglar är formgivet av Signe Persson-Melin och tillverkat av gjutarna på Byarums Bruk. Finns att köpa här (länk till Adtraction)

Leta strandfynd på loppisar

Som de flesta trender kan den här snäckhypen förstås även tolkas med hjälp av inredning som är ny för dig medan redan använd av någon annan. Ett tips är att samla snäckor på nätauktioner och loppisar.

Foto toppbild: Ferm living och Fine little day

Läs mer:

Satsa på trendiga snäckor – Elle listar 17 fina snäcksmycken just nu

10 trendiga fotlänkar du kommer vilja klicka hem

Så stylar du trendiga snäckhalsbandet