Ilskan efter Kendall Jenner och Biebers ord om corona

16 apr, 2020 
AvNina Nyström
Hailey och Justin Beiber, Kendall Jenner
Häromdagen sände Justin och Hailey Bieber live på Instagram tillsammans med Kendall Jenner. Trion pratade, som många andra, om corona och livet i social isolering. Bland annat om hur jobbigt det måste vara att vara fattig under coronakrisen. Men det landade inte riktigt rätt...
Annons

Den starka kritiken grundar sig alltså på samtalet i livesändningen, och bristen på insikt. De tre vännerna pratade om vad de pysslat med under tiden i karantän och Kendall Jenner berättade att hon har tillbringat den mesta tiden i sin nyrenoverade lyxvilla, värd en sisådär 85 miljoner.

– Det är min favoritplats på jorden.

Justin Bieber menar då att de tre är ”välsignade” och har det bra under förutsättningarna. Kendall Jenner håller med.

Synd om de som har det sämre ställt, men…

Men när samtalet sedan flöt in på mindre lyckligt lottade människor tog det fel vändning.

Justin Bieber tycker synd om de som har det sämre ställt, men tycker inte att de ska skämmas över att att de har det så bra själva.

– Och ni vet, de kollar på oss, och uppenbarligen har vi jobbat hårt för att komma dit vi är, så det är inte så att vi ska ha dåligt samvete för det vi har. Men jag tror att det är viktigt att vi tar oss tiden att erkänna att dessa människor kämpar, sa han i livesändningen.

Annons

Några tyckte det var fint att de tänkte på andra, medan många istället ansåg att det landade helt fel. Eftersom både Kendall Jenner och Hailey Bieber är födda in i rika kändisfamiljer, har de långt ifrån behövt jobba sig upp från ingenting.

Kallas ”tondöva” och ”aningslösa”

Trion har fått skrap kritik från fansen som menar på bland annat Twitter och Instagram att de är både ”tondöva” och ”aningslösa”.

”Sa Justin precis att de är välsignade under karantänisoleringen för att de har jobbat hårt för det? Ja, jag är säker på att Hailey och Kendall jobbade hårt för att födas in i rika familjer. Förlorare” är en av reaktionerna.

En annan skriver syrligt:

”Jag är så glad över att Justin Bieber tycker synd om alla som är fattiga. Plötsligt känns det mycket lättare att hantera. Att veta att han och Kendall tar cirka 10 sekunder av sin dag för att tänka på hur mycket bättre de har det än oss fattiga människor”.

Annons

Foto: TT/Rex

Källa: Expressen

LÄS MER:

Annons