Snart kan du säga åt hemmets lampor att tända och släcka sig själva

Snart kan du säga åt hemmets lampor att tända och släcka sig själva. I sommar börjar Ikea lansera smarta lampor med röstkommando.
28 maj, 2017

Smarta hem blir allt populärare och numera kan vi låsa dörrar, justera termostater, slå på inbrottslarm och fälla ner markiser med hjälp av appar. I takt med att trenden breder ut sig blir tekniken också billigare och tillgänglig för allt fler.

LÄS OCKSÅ: SÅ SER SOMMAREN UT PÅ IKEA

Ikea introducerade redan i höstas sitt smarta belysningssystem med appstyrning. Och snart kommer nästa nyhet: under sommaren och hösten lanserar möbeljätten röststyrning för sina smarta lampor.

LÄS OCKSÅ: IKEA SLÄPPER NY PS-KOLLEKTION

Ikea Smart belysning blir kompatibel med Amazon Alexa, Google Assistant och Apple HomeKit – vilket bland annat gör det möjligt att styra hemmets belysning med hjälp av Siri. Målet är att användarna själva ska kunna skräddarsy sin smarta belysning utan att behöva ta hjälp av elektriker.

– Vi tycker att tekniken för det smarta hemmet ska vara tillgänglig för alla. Därför arbetar vi med att se till att våra IKEA Home Smart-produkter fungerar ihop med andra produkter på marknaden, säger Jeanette Skjelmose, affärsområdeschef för belysning och IKEA Home Smart.

Foto: Ikea