Ikea samarbetar med modestylisten Bea Åkerlund – då lanseras kollektionen

Ikea samarbetar med modestylisten Bea Åkerlund – då lanseras kollektionen

IKEA lanserar i mars ett samarbete med coola stylisten, modeaktivisten och designern Bea Åkerlund – och det ser lovande ut.
15 maj, 2017

IKEA vill göra inredning mer lekfullt och utveckla möjligheten att använda möbler och inredningsdetaljer som ett roligt sätt att sätta individuell prägel på sitt hem. Därför har möbeljätten nu inlett ett samarbete med stylisten Bea Åkerlund, känd, uppskattad och anlitad för sin stilsäkra och spektakulära stil.

I tjugo år har hon i sitt arbete som kostymör klätt och stylat stora stjärnor som Madonna, Beyoncé och Lady Gaga.

LÄS OCKSÅ: HÄR VISAR ZARA LARSSON UPP SENASTE IKEA-SAMARBETET

– Att jag har fått chansen att skapa en kollektion tillsammans med IKEA, och dela min vision med världen är en dröm som nu blir sann. Jag är en person som dras till både högt och lågt. Att skapa produkter som blir tillgängliga för många är helt fantastiskt, säger Bea Åkerlund i ett pressmeddelande.

Kollektionen som ska heta Omedelbar har skapats under parollen Less is not more och en lekfull kollektion med uppseendeväckande produkter utlovas.

– Med Omedelbar kollektion hyllar vi individualiteten och uppmuntrar unga människor att gå sin egen väg. Bea är en fantastisk förebild och ett bevis på att en orädd attityd och hårt arbete kan ta dig dit du vill. Att klä upp både sig själv och sitt hem ska vara kul, och precis som med modeaccessoarer kan några få utmärkande inredningsdetaljer förstärka eller lyfta en look. Kollektionen ger oss en glimt av Beas spännande värld, säger Karin Gustavsson, kreativ ledare IKEA of Sweden i ett pressmeddelande.

Den tillfälliga kollektionen Omedelbar lanseras i Sverige den 9 mars 2018.

LÄS OCKSÅ: IKEA ÖPPNAR NY BUTIK – MITT I CITY

Foto IKEA