Populärt: SerietipsTrenderFilmtipsIntervjuer

Idol-Victoria om tittarnas mail: "Jag började gråta när jag läste allt"

24 aug, 2016 
AvJoel Linde
Victoria Björling fick Fredrik Kempe i Idoljuryn att börja gråta på sin audition. ELLE ringde upp henne för att fråga om hennes känslor kring framträdandet, reaktionerna och vem det är hon sjunger om.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

I tisdagens avsnitt av Idol var det flera talangfulla ungdomar som belönades med guldbiljetter för sina framträden. Det var bland annat USA-älskande James Vasseur som hade svårt att inte prata engelska, vi såg Renaida Braun imponera med sin kraftfulla röst och sist i programmet såg vi Victoria Björling.

Hon sjöng en egen låt och ackompanjerade sig själv på piano och när hon var färdig satt jurymedlemmen Fredrik Kempe och grät.

Få det bästa av ELLEs värld – anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Vad kände du när du såg att Fredrik Kempe började gråta?

– Jag såg inte att han började gråta förrän jag kom fram och kramade honom efter. När jag sjunger är jag väldigt inne i det, som de sa också, att jag har stark ögonkontakt. Men det var jättekul! Inte att han grät, men att kunna beröra och att de kände, det var bästa betyget!

Hur valde du låt?

– Jag brinner verkligen för att skriva och sjunga och göra egen musik, så jag kände att om jag ska gå in där så ska jag göra det fullt ut som mig själv. Och då kändes det helt rätt att framföra min egen låt också.

Annons

Vem handlar låten om?

– Den är en ihopsättning av olika saker med olika personer, men främst om en känsla av att aldrig känna att man är bra nog och att bara vilja ha någon att älska. Det känns som att det alltid finns någon som är bättre än en själv, och den desperationen…

Någon bättre som konkurrerar om den du vill ha?

– Ja och generellt att det alltid finns någon som är bättre och snyggare, att man jämför sig, men att det faktiskt är man själv som ställer de kraven på sig själv. Att skriva om det är ett sätt att bearbeta. Alla låtar jag skriver är något jag gör för att kunna må bättre.

Du visades allra sist i programmet. Hade du fått se det innan?

– Nej jag hade ingen aning om hur det skulle se ut eller hur de skulle klippa. Jag var lite orolig och tänkte ”kommer de visa mig”, men det gjorde de. Jag är jättetacksam och stolt att jag fick avsluta programmet, hur det byggdes upp till det. Och jag är jättetacksam för den responsen jag fick!

Annons

Är det många som har hört av sig?

– Ja det är många som har skrivit att de också har gråtit precis som Kempe. Jag började gråta i morse när jag läste allt. Det var någon kvinna som skrev att hennes nio månader gamla son for runt i vardagsrummet och när jag började sjunga stannade han till och lyssnade genom hela låten. Det var något av det finaste jag läst.

Här kan du se Victorias framträdande.

LÄS OCKSÅ:

Nya Idol-juryn har avslöjats – och här är den

10 klipp du måste se från Beyoncés konsert på Friends Arena

Idol-Fanny: ”Jag vet att jag inte klär mig feminint”

Få det bästa av ELLEs värld – anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons