Popduon Icona pop: Ett brustet hjärta + en förlorad själ

12 nov, 2012 
AvLisa Arnell
Annons

Ett brustet hjärta och en frustrerad själ träffades på fest en kväll och ljudet som hördes var klick. Dagen efter skrev de sin första låt och en månad senare hade Icona Pop sin första utsålda spelning. Efter att ha tonsatt sommaren 2012 med singeln I love it kommer nu duons debutskiva. ELLE lär känna Aino Jawo och Caroline Hjelt.

Hej Icona Pop, vilka är ni?

– Vi är två bästa vänner som i tre års tid bott i var sin resväska och kallat New York, London, Paris och Stockholm för vårt hem. Nu har vi äntligen fått ett par nycklar till en lägenhet i New York. Vi är nog universums största drömmare och har alltid trott på det vi gör.

Annons

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Berätta om den nya skivan!

– Albumet är ett elektroniskt popkaos med punkig attityd och bitterljuva melodier. Vi har skrivit och skrivit och tycker att man kan höra vilken resa vi har gjort under skapandet. Vi har spelat in på resande fot: i allt från garderober och bilar till lyxstudior.

Vad händer framöver?

– Vi har signat med Atlantic i USA så vi kommer att turnera mycket där. Vi kommer att ha vår bas i New York men fortsätta att resa över hela världen och skriva och spela. Sommaren var som en stor fet underbar festival så nu i höst blir det lite mer klubbspelningar, neonljus och källarrejv.

av KRISTIN LUNDELL

Lyssna på Icona Pop:

Caroline till vänster, Aino till höger.

Annons