Hon samlade ihop oönskade dick pics och anordnade en utställning

Hon samlade ihop oönskade dick pics och anordnade en utställning

Har du fått en snoppbild skickad till dig och stått handfallen och undrat: "Vad ska jag göra med den här?" Du kan ju alltid göra som Whitney Bell.
07 september, 2016

The dick pic – den oönskade snoppbilden som av oförklarliga skäl skickas av män världen över. Fenomenet är så vanligt att det har blivit ett begrepp.

De flesta av oss har vid det här laget fått en dick pic skickad till sig, vare sig det har varit via Snapchat, Tinder, Whatsapp, Facebook eller ja, vilken app som helst med bildfunktion egentligen.

Hur som helst samlade amerikanen Whitney Bell ihop ett par hundra snoppbilder som hon och andra hade fått genom åren och anordnade en utställning. Den gick av stapeln i våras på Rhabbitat i Los Angeles och fick namnet ”I didn’t ask for this: A lifetime of dick pics”. På blommiga tapeter ovanför en soffa i vad som liknar ett vardagsrum hängdes de inramade snoppbilderna upp för allmän beskådan.

LÄS OCKSÅ:

 Kille skriker visa pattarna åt Amy Schumer – och hon har världens bästa replik

Blake Lively kritiserar post-baby kroppshetsen: Det är så orättvist!

Det här inlägget från Instagram går inte att visa just nu. (E01)

Och det finns en anledning till att hon hängde ut dem i en så hemtrevlig miljö. Det spelar nämligen ingen roll var du är, du kan när som helst, och var som helst, få en dick pic – även i ditt eget hem.

– Jag ville skapa känslan av att vara i någons privata sfär, som att du har välkomnats in, men att du inte ens i den sfären går säker. Att man trots denna varma, bekväma miljö ändå blir bombarderad av manlig dominans och aggression. Det går inte att fly undan patriarkatet, skriver hon i ett inlägg på Facebook.

I en intervju med Vice berättar Whitney Bell att hon fick idéen efter att ha fått en riktigt vacker snoppbild på en skugga av en kille som hon dejtade. Hon skickade bilden till sin kompis och skrev: ”Den här snoppen förtjänar en plats på ett museum”. Och så föddes idéen till en snopputställning – men istället för vackra och önskade snoppbilder fick det bli en samling bilder som har skickats till kvinnor som inte har bett om dem.

– Det här är inte frågan om snopphat eller manshat. Jag älskar en bra snopp. Men jag älskar inte trakasserier, säger hon till Vice.

Pengarna gick till organisationer som arbetar för kvinnors rätt till abort i USA. Under #idaft på Instagram går det att hitta fler bilder från utställningen.