H&M x Kenzo: Så får du tag på ditt favoritplagg!

H&M x Kenzo: Så får du tag på ditt favoritplagg!

På torsdag släpps H&M x Kenzo i utvalda butiker. Har du spanat in en favorit? Här listar vi ALLT du behöver veta – och de bästa tipsen för att lägga vantarna på ditt inspanade plagg.
28 oktober, 2016

Släppet för årets stora designsamarbete närmar sig. Den 3 november fylls hyllor och galgar med färgglada och brokiga plagg från Kenzo. Här är våra bästa tips för att få tag på plaggen och accessoarerna du spanat in. Och du, missa inte bästa tipset av alla i slutet. Happy shopping!

Var säljs kollektionen? 

Över hela världen är det 272 butiker som kommer att ha Kenzo-kollektionen till försäljning. I Sverige är det 11 butiker som du kan köa utanför på torsdag (varav en bara säljer herrkollektionen). Butikerna som gäller är:

StockholmSergelgatan 1, Täby Centrum, Drottninggatan 56, Hamngatan 22, Brunogallerian, Norrmalmstorg, Evenemangsgatan (Mall of Scandinavia) + herrbutiken på Norrmalmstorg (som endast säljer herrkollektionen).

UppsalaSvartbäcksgatan 4

GöteborgKungsgatan 55-57, Nordstan

MalmöBK-huset

LÄS OCKSÅ: ELLES 14 FAVORITER UT KOLLEKTIONEN

När släpps kollektionen?

På nätet: torsdag den 3 november kl 08.00. I butikerna: torsdag 3 november kl 09.00.

Behöver jag köa?

Det beror på hur gärna du vill ha ditt plagg… om vi pratar butiksköp så börjar vissa köa redan vid 5-6 på morgonen för att garanterat vara först in. Men då snackar vi hardcore fans. Det brukar räcka med att komma nån timme innan öppning för att hamna rimligt långt fram i kön. Men det beror helt på hur eftertraktade plaggen är. För de som vill klicka hem saker på nätet så gäller även kö där, se till att uppdatera browsern under tiden. Tips: Se till att du redan dagarna innan har skapat ett konto på hm.com så allt sånt är klart.

Hur mycket får jag köpa? Och är det öppet köp/byte?

Finns ingen begränsning, men du får bara köpa en storlek av varje plagg (du får alltså inte ta en tröja i alla storlekar, prova hemma och lämna tillbaka de som inte passar). Gällande accessoarer är det en av varje per person som gäller. För returer gäller tre dagars öppet köp för felfritt plagg.

Hur är det med köp second hand? 

Varje år säljs plagg från samarbetskollektionerna på andrahandsmarknaden. Där kan man ”fynda” det man inte fick tag på i butikerna – men ofta till ett dyrare pris.

Till sist – det hemliga tipset: Ring in din beställning till H&M. Lite omständigare och inte så modernt – just därför brukar det gå att komma fram rätt bra där.

Happy shopping!

LÄS OCKSÅ: SE ALLA PLAGG FRÅN H&M X KENZO