Bilden på Hillary Clinton blir viral – driver med Trump och hans män

25 jan, 2017 
AvJoel Linde
Tänk om den här bilden vore sann i stället för den på Trump och hans män!
Annons

Den franska feministsajten 52 publicerade på onsdagen en bild föreställande en grupp kvinnor som står runt ett skrivbord och ser på när Hillary Clinton skriver under några dokument. Bilden fick snabbt spridning och strax därefter delade svenska Matilda Wahl bilden på sitt Instagramkonto, tillsammans med texten:

”Under måndagen skrev Hillary Clinton under på att alla män som får orgasm utan att spara varje spermie ska straffas. Dessa spermier är ju faktiskt liv så att inte ta vara på dem räknas som MORD. Straff ska även utdelas till de män som har sex med kvinnor utan att se till att de kommer.”

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Den är alltså en tydlig parodi på bilden av Donald Trump och de sju männen runt honom, då de fattade beslut om att avsluta USA:s finansiella stöd till utländska hjälporganisationer som inte motsätter sig abort. Bilden blev en tydlig symbol för hur rika, priviligerade män i Washington fattar beslut som har allvarlig inverkan på livet för kvinnors liv och hälsa.

Annons

”Det är ett skämt för att förlöjliga något som är galet: i århundraden är det män som har bestämt över kvinnors kroppar”, säger Sophie, en medlem av 52, för franska Buzzfeed.

”På nätet var det några som pekade på det faktum att vi aldrig skulle få se en bild med bara kvinnor i färd med att underteckna en stadga om vad män kan göra med sina reproduktiva organ. Det är en del av varför vi skapade den här bilden.”

Originalet till parodibilden är från när president Barack Obama tilldelade kvinnliga veteraner ur flygvapnet från andra världskriget hedersmedaljer.

Foto från 2009 när President Obama skriver under att tilldela WASPs (Women Airforce Service Pilots) från andra världskriget "the Congressional Gold Medal" i Vita Huset. Foto: Pete Souza/Vita Huset
Foto från 2009 när President Obama skriver under att tilldela WASPs (Women Airforce Service Pilots) från andra världskriget ”the Congressional Gold Medal” i Vita Huset. Foto: Pete Souza/Vita Huset.
Annons