Så bor ELLEs bloggare Linn Eklund – följ med in i lägenheten

Så bor ELLEs bloggare Linn Eklund – följ med in i lägenheten

ELLEs bloggare Linn Eklunds lägenhet speglar hennes personlighet: färgstark och lite galen. Mönster, otippade detaljer och en inspirerande blandning av gammalt och nytt skapar en kreativ frizon.
13 november, 2017

ELLEs färgstarka bloggare Linn Eklund har en karakteristisk stil, som inte kan misstas för någon annans – trendsättande, kreativ och oförutsägbar. Nu är det två år sedan hon första gången satte nycklarna i låset till lägenheten i Vasastan i Stockholm, som hon inrett med mycket färg, mönster och oväntade kombinationer.

– Precis som min klädstil! Jag inreder fortfarande, kommer nog aldrig sluta. Jag älskar att förändra och hitta på nya kombinationer hemma.

Vad var det första du köpte till hemmet?

– Tro det eller ej, min sänghimmel! Min mamma slarvade nämligen bort den jag först köpte.

Vad är du mest stolt över hemma?

– Att jag faktiskt har målat och tapetserat om hela lägenheten själv. Ett riktigt hästjobb, men fy tusan vad nöjd jag är nu efteråt!

Vad vill du att folk ska känna när de kommer in genom dörren?

– ”Åh, här bor verkligen Linn!”. Jag vill att mitt hem ska andas min galna och färgstarka personlighet.

Linn Eklund hemma i sin lägenhet i Stockholm.

Linn i den klassiska fladdermusfåtöljen i sovrummet. Vintagelampa från Style by Mouche i Göteborg. Byxor, second hand-fynd från Köpenhamn. Kavaj, Stella McCartney. T-shirt, Cos.

Favoritplats?

– Köket, den rosa färgen tar fram något kreativt inom mig.

Favoritmöbel?

– Min nya röda sammetsstol från Gubi. Älskar Gubi!

Favoritpryl?

– Min tavla jag fick av mamma i studentpresent, ett originalfoto på Andy Warhol, porträtterad av Hans Gedda.

Var hittar du inspiration?

– Under resor. Kulturer och att träffa nya människor är det mest inspirerande jag vet!

Linn Eklund har ett eget rum för sina kläder.

Den ultimata lyxen? Ett eget rum åt garderoben! ”Att kunna se alla plagg när man ska klä sig är väldigt härligt och kreativt. Enda nackdelen är att det dammar så mycket. Jag kommer aldrig vilja flytta härifrån.” Vid skrivbordet sitter hon ofta och pluggar. Klänning, Balenciaga.

Ditt bästa inredningstips?

– Mer färg! Det blir så kalt och opersonligt med vitt, vitt och vitt.

Använder du kläder i inredningen på något sätt?

– Jag är så stökig så jag försöker hålla mina kläder på ett ställe, bara det är ett projekt i sig. Men det händer att någon väska placeras ut lite här och där, eftersom de flesta är så fina och färgstarka.

Vilken lösning är du mest nöjd med?

– Mitt kök! Det målade jag om i en härlig bubbelgumsrosa färg i vintras när jag var alldeles för bakfull för att gå på fashion week. Så jag gick förbi en måleriaffär, pekade på en färg utan att ta färgprov och gick hem och målade om mitt kök i stället. Det satte verkligen en helt ny prägel på lägenheten.

Linn Eklunds kök hemma i Vasastan.

Köket är målat i nyansen Landsort från Alcro. Tavlorna är hängda på känsla. Bonjour-lampa, Bxxlght. Bordet är egen design, som förverkligats av en snickare i Ulricehamn. Stolar från Vitra, Gubi, Ikea och Kartell. ”Jag tycker köket blir mycket mer levande och busigt om man blandar lite olika!”

Hur har din stil förändrats över tid?

– Den förändras hela tiden. Mormor tycker att jag ser mer och mer ut som en levande cirkus för var dag som går. Så ja, den blir nog successivt mer vågad i både mönster och färg.

Samlar du på någonting?

– Inte än, men jag skulle vilja börja samla på vintage kristallglas. Inget ska helst vara det andra likt.

Senaste fyndet?

– Min klassiska blå Flos-lampa. Jag kom över den för en oförskämt billig peng på en utförsäljning i början av sommaren.

Vad skulle du vilja förändra i ditt hem?

– Min hall. Jag vill ha en roligare tapet och har hittat en helt fantastisk på Coveteurs instagram. Rosa med ananaser på! Den jag har nu, blå med gröna bananblad, är lite för mörk.

Linn Eklund i sitt sovrum hemma i lägenheten.

Sovrummet är målat i den lugna nyansen Mole’s breath från Farrow & Ball. Sänghimmel, Artilleriet. Sänglampa, Seletti. ”Jag har alltid älskat apor och gillar när det får vara lite humor i inredningen.” På sängen ligger pläden Cross av Pia Wallén. Linn har på sig en kimono från Alice Fine.

Nytt eller begagnat?

– En mix, det bästa av båda världar. De vackraste och mest unika sakerna hittar jag på marknader och auktioner, men de lite större sakerna som knyter ihop kalaset, där har jag satsat på nytt. Till exempel soffa, mattor och bord. Jag är allra nöjdast med min vardagsrumslampa som jag fyndade för femtio euro på en marknad i Berlin, den är helt otroligt vacker.

Vad är svårast när det gäller inredning?

– Var man ska börja. Det finns så många vägar att gå och stilar att satsa på.

Ditt bästa städtips?

– Rensa! Less is more. Ut med alla onödiga prylar och ha rena ytor. Allt som står på golvet samlar damm. Jag är en riktig hamster och det är skitjobbigt att städa då.

Linn Eklund i rosa byxor och blå och vit blus.

Linn i köket på favoritstolen från Gubi. Från början hade hon tänkt hänga fler tavlor på väggarna, men hon gillar det lite missmatchade och ofärdiga intrycket med stora mellanrum mellan verken. Manchesterbyxor och örhängen, Céline. Skjorta, Malene Birger. Skor, Gucci. ”Jag och mamma lånar ofta kläder av varandra.”

Hur ser en typisk dag ut?

– Eftersom jag är en riktig multitasker ser jag alltid omedvetet till att ha tjugo bollar i luften samtidigt. Oftast börjar jag dagen med ett möte, en föreläsning i skolan eller några timmar framför mejlen då jag strukturerar upp veckan. Lagom till lunch sticker jag ner till Stella McCartney och jobbar till stängning. Efter det åker jag förmodligen och möter upp en vän för middag och ett gott glas rödvin, annars åker jag hem och slänger mig i soffan eller tvingar ut mig på en löptur för att rensa tankarna.

Vad gör du när du inte jobbar?

– När jag inte pluggar, jobbar på Stella McCartney eller skriver för ELLE så älskar jag att tillbringa tid med min mamma, världens bästa kreativa bollplank. Annars hänger jag med vänner, äter frukost till alla dagens måltider och utforskar Stockholm så gott det bara går. Ny favoritsyssla är att hitta nya små second hand-affärer att upptäcka.

En lampa i form av en vit apa.

”Jag har alltid älskat apor och gillar när det får vara lite humor i inredningen.”

Bästa presenten att ge bort?

– En flaska bubbel eller något litet inslaget från Svenskt Tenn. Det uppskattas verkligen av alla!

Bästa presenten att få?

– Blommor i alla dess former.

Var shoppar du inredning och design?

– Bukowskis, Lauritz, marknader och Artilleriet i Göteborg.

Foto: Annica Eklund 

Mer inredning från ELLE:

Hemma hos ELLES skönhetsredaktör Emma Unckel

Så skapar du en personlig inredningsstil på en liten budget

Här är de 6 hetaste inredningstrenderna just nu