Hej Jonas Hallberg – superstylisten...

21 mar, 2011 
AvLisa Arnell
Annons

I måndags var det premiär för TV3-programmet Superstylisten Jonas där vi får följa med svenska Jonas Hallberg på plats i Los Angeles. Jonas är en av Sveriges främsta stylister och har synts flitigt i bland annat svenska ELLE. De senaste åren har hans kunskaper gjort att han anlitas flitigt av kändisarna, 2007 utsågs han till exempel till årets celebritetsstylist på ELLE-galan.

I programmet får vi följa Jonas i hans arbete som stylist till några av Hollywoods största stjärnor. Bland de som anlitat honom märks Cameron Diaz, Scarlett Johansson, Jessica Alba, Gisele Bundchen, Charlize Theron, Sienna Miller, Jessica Biel, Megan Fox och många fler. Dessutom låter flera av våra största svenska Hollywood-celebriteter som Izabella Scorupco och Mini Andén Jonas klä dem vid premiärer och stora tillställningar.

Annons

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Vi ringde upp Jonas och ställde några snabba frågor veckan efter premiären av den nya tv-serien.

av LISA ARNELL foto TV 3

Du har arbetat med oss på ELLE i många år, vilket var ditt första ELLE-jobb du hade din byline utsatt på?

– Oj, det var länge sedan haha… Jag tror att det var med supermodellen Esther Canadas som jag plåtade med Mark Mattock i New York. Sedan stylade jag Naomi Campbell och Valeria Mazza i ett tidigt stadium av deras karriärer. Härliga minnen!

Vilket ELLE-jobb är din favorit hittills?

Annons

– Jag älskar Esther-jobbet, uppslagsbilden där det regnar lätt, Manhattan i bakgrunden och jag tror att hon hade en gråblå, hellång Chloé-klänning på sig. Sedan tycker jag mycket om de bilderna vi tog med Filippa Hamilton på ett lyxhotell i Biarritz.

Vilken kändis tycker du är roligast att klä?

– Det är många men Cameron Diaz ligger bra till!

Om du fick styla vem du ville till nästa års Oscarsgala (som du inte redan gjort), vem skulle du välja?

– Gärna Penelope Cruz eller Julia Roberts, det vore kul!

Avslöja något galet/härligt/fantastiskt som kommer i något kommande avsnitt!

– Det händer såååå mycket roligt i showen! Men jag och Nikki (Jonas assistent, red anm) kommer att dejta. Vi gör värsta coola plåtningen med två svarta killar vid min pool. Och så är jag värd för ett stort Valentines-party. Massor av saker händer hela tiden, missa inte något avsnitt!

Superstylisten sänds i TV3 på måndagar kl 22.00.

Annons

Omslag och modestories ur svenska ELLE, alla stylade av Jonas Hallberg:


ELLE nr 10/2009 – Hayden Panettiere, exklusivt för svenska ELLE.


Filippa Hamilton på omslaget av ELLE nr 10/2002.

Annons


Filippa Hamilton i modestory i ELLE nr 10/2002.

Naomi Campbell ur ELLE 10/1998. Styling: Jonas Hallberg.

Annons

Esther Canedas på omslaget av ELLE nr 1/1999.

Se hela avsnitt 1 här:

Annons