Populärt: SerietipsTrenderFilmtipsIntervjuerResguider

Har du ont av sex? Här är 9 anledningar

14 jul, 2016 
AvNina Campioni
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Så länge du inte är inne på S&M-sex så bör det inte göra ont att ha sex – men, så många av oss upplever ändå att det kan svida, ömma och helt enkelt göra skitont. Och när det gör det: STOPP, ha inte sex innan du klurat ut vad problemet är, det här är inget man ska ”kämpa sig igenom”.

Sexologerna Yvonne K.Fulbright och Mary Jane Minkin, som också skrivit boken A Womans Guide to Sexual Health förklarar för tidningen Marie Claire och för oss!

1. Du är inte tillräckligt våt

Våra smarta vaginor ser ju till att de blir naturligt våta på egen hand, men om du inte är tillräckligt tänd och exalterad, eller om du kanske druckit för mycket i baren så kan man uppelva torrhet. Turligt nog är det superenkelt fixat, använd lite glidmedel och det problemet är borta.

2. Du är allergisk mot dina produkter

När vi ändå pratar glidmedel – det kan vara så att du är allergisk mot ett visst märke, ett visst ämne och så vidare. Detsamma gäller för kondomer. Om du känner att du blir irriterad av olika produkter och leksaker försök att byta till produkter som har mer naturliga ämnen, organic är bra!

Annons

3. Hur ser dina hårstrån ut?

Vi vaxar, rakar och håller på därnere, och ibland blir det irriterat. Alla vet att det kan göra ont. Det kan bli irriterade utslag, små acnebollar och ingrodda hårstrån. AJ! Tyvärr finns det inte så mycket man kan göra åt det förutom att försöka vara snäll mot sitt hår, även därnere.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

4. Vilka positioner funkar för dig?

Även om det alltid är bra och roligt att experimentera så kanske man inte alltid ska ge sig i kast med stå på huvudet-gå ner i spagat-bända benen bakåt-positioner som bara gör att du spänner hela kroppen. Lek och ha kul men använd bara positioner där du känner du avslappnad.

5. Kanske har du vaginism

Det är inget vi pratar om särskilt ofta – som vanligt när det gäller det kvinnliga könet – men en del kvinnor och tjejer upplever en medicinsk åkomma vid namn Vaginism som kan förklaras som en slags slidkramp. Ont som bara den naturligtvis och något man kan få hjälp med. Läs mer här: http://www.vaginism.se/

Annons

6. Är den FÖR stor?

Att en mans penis är stor är inte alltid ett plus, som många kvinnor vet…Det kan helt enkelt göra för ont om den är för stor. Om man ändå vill ”kämpa på” så gäller det att du blir ordentligt avslappnad och ordentligt våt. Förspel är ditt trumfkort här.

7. Infektioncentralen?

Mmmm, låter inte urhärligt kanske. Men du kan ha en infektion! Svamp, herpes, kondylom…ja, okärt barn har många namn. Gå på regelbundna kontroller och skydda er så brukar det vara lugnt.

8. När låg du senast?

Det är bara att erkänna – ibland går man igenom torra perioder! Att komma upp på hästen (höhö) igen är inte alltid så lätt, och det kan göra ont. Det är inget att vara rädd för men något att ha koll på så man inte tror att något är fel.

9. Är du stressad?

I filmer hoppar man direkt in i sängen och ligger med varandra som om kvinnor alltid gick omkring och var våta och redo. Så är ju inte alltid livet. Om du känner att du inte är våt men ändå kåt (snyggt rim va?) så lägg lite tid på förspel. Hellre det än att få ont för att du är för torr. Och som sagt, nummer 1 på listan är en räddare om du är i tidsnöd.

Annons