Här byts trafikljusen ut till gaypar under Pridefestivalen

20 jun, 2016 
AvJoel Linde
I stället för de generiska människorna visar trafikljusen i delar av London bland annat två män eller två kvinnor som håller hand.
Annons

Londons Pridefestival pågår just nu och avslutas den 26 juni. Den 19 juni byttes runt 50 trafikljus i staden ut för att visa symboler som två kvinnotecken i varandra eller två män som håller hand.

LÄS OCKSÅ:

– En av de bästa sakerna med den här staden är våra olikheter och varje Londonbo borde vara stolt över vem den är, sa Londons borgmästare, Sadiq Khan.

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Även andra städer, som exempelvis Wien och holländska Utrecht har infört samma typ av trafikljus.

Prideperioden är också i full gång i Sverige, och mellan den 25 och 31 juli pågår den i Stockholm. ELLE har tidigare gjort en film där 29 svenska HBTQ-personer delar sina starka berättelser efter attacken i Orlando, som krävde 49 människors liv.

Annons