Här börjar kommentatorn gråta – av lycka över Bidens vinst

07 nov, 2020 
AvJessica Rådne
AvJessica Rådne
CNN:s politiska kommentator Van Jones brast ut i gråt när han ombads analysera Joe Bidens vinst i det amerikanska presidentvalet. Se den starka videon här!
Annons

Glädje och lättnad sköljde över CNN:s politiska kommentator Van Jones (och världen!) när det stod klart att Joe Biden blir USA:s nästa president. I direktsändning brast han ut i gråt samtidigt som han gav sin analys på valresultatet.

"Enklare att vara pappa nu" Hör CNN:s kommentator Van Jones starka ord efter Bidens vinst
"Enklare att vara pappa nu" Hör CNN:s kommentator Van Jones starka ord efter Bidens vinst

”Det är lättare att vara en förälder det här morgonen… det är lättare att vara en pappa. Det är lättare att säga; barn, karaktär har betydelse. Att tala sanningen har betydelse. Att vara en bra människa har betydelse”, började han.

Gråter i direktsändning

Med gråten i halsgropen fortsätter han:

”Och det är enklare för så många människor… Om du är muslin i detta land behöver du inte oroa dig att presidenten inte vill ha dig här. Om du är invandrare behöver du inte oroa dig för att presidenten med glädje ska se spädbarn ryckas bort eller ’drömmare’ tillbakavisas utan skäl. Det är ett rättfärdigande för många människor som verkligen lidit.

’Jag kan inte andas’, det var inte bara George Floyd.

Annons

Det är många som känt att de inte kan andas.”

Van Jones är en för CNN:s tittare välkänd och uppskattad nyhetskommentator. Han är även författare och advokat. Hans känslostarka analys har på bara några timmar hunnit bli viral.

”Bara få känna lite frid”

”Du oroar dig för dina barn och du oroar dig för din syster. Kan hon gå till Walmart, gå in och sedan tillbaka till bilen utan att oroa sig att någon ska säga något? Och du lägger så mycket av din livsenergi på att bara försöka hålla samman”, säger han i klippet som en beskrivning av tiden med Donald Trump vid maken.

”Det här är en stor sak för oss bara för att få känna lite frid. Och för att få en chans till att starta om. Och landets karaktär har betydelse och att vara en bra man spelar roll”, avslutar han till sist. Starkt!

Här är Bidens vallöften
Här är Bidens vallöften

Källa: CNN

LÄS MER:

Annons