Här är Veep-stjärnans känslosamma tacktal – dagarna efter att pappan gått bort

I och med årets Emmy-gala skrev Julia Louis-Dreyfus historia, men personen vars åsikt betydde mest hade gått bort bara två dagar tidigare. Här är hennes känslosamma tacktal.
19 september, 2016

Vi lärde känna henne genom Seinfeld – men det var serien Veep som gjorde henne historisk. Julia Louis-Dreyfus, 55, vann i år sin sjätte Emmy för Bästa kvinnliga huvudroll i en komediserie, och det gör henne till den som har flest vinster inom kategorin någonsin. Och det är dessutom den femte raka statyetten som hon tar emot för sin roll som Selina Meyer i Veep.

Men det var inte med odelad glädje som Julia Louis-Dreyfus mottog statyetten. Hon inledde sitt tacktal genom att med darrande händer dra av ett skämt.

– Jag tror att Veep har rivit ner muren mellan komedi och politik. Vår serie startade som politisk satir men känns numera som en dokumentär.

Publiken skrattar. Men så tilltar darrandet, och nästa gång hon talar brister rösten.

– Slutligen vill jag tillägna det här priset min pappa, William Louis-Dreyfus, som gick bort i fredags. Jag är så glad att han tyckte om Veep, för hans åsikt var den enda som verkligen betydde något.

LÄS OCKSÅ:

Emmy Awards 2016: De bästa looksen på röda mattan

Amy Schumer ger det bästa svaret på Who are you wearing?

Se det känslosamma klippet här:

Foto: Wikimedia Commons