Populärt: SerietipsTrenderFilmtipsIntervjuerBoktips

Här är materialen som spås bli populära 2019

05 nov, 2018 
Vilka materialval som kommer vara allra populärast 2019 kan bara tiden visa, men redan nu spås några favoriter ta över våra hem. Vilken trend blir din nya klassiker i hemmet?
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Ett nytt år kommer med nya trender och vi är såklart nyfikna på vilka tendenser som slår igenom inom heminredningen. Nya inredningstrender innebär inte att vi behöver göra oss av med det gamla, utan fungerar snarare som ett komplement till det vi redan har hemma.

Blocket har tillsammans med Prettypegs produktdesigner Stina Löfgren analyserat vilka material som fått se en markant ökning i intresse från kunder på Blocket och vilka det söks på mest just nu. Och resultatet kan ge oss en fingervisning om vilka material som kommer synas allt mer under 2019.

Här är tre material som spås bli populära 2019:

Trendmaterial 1: Kalla metaller

Silver och krom spås bli trendmaterial 2019, här hos Skultuna
Foto: Skultuna

Högblanka metaller som silver och krom kommer att utmana storfavoriten mässing under 2019. Silver och krom har båda ökat tydligt bland sökningarna på Blocket jämfört med för ett år sedan.

Annons

De kalla metallerna matchar snyggt till flera av 2019 års trender, bland annat balanserar de snyggt upp mörka färger och mer maximalistiska inredningar. Silver och krom är även fina komplement till jordnära toner och naturmaterial i inredningen.

Trendmaterial 2: Ljusa träslag

Ljusa träslag är trendmaterial 2019 – här hos Jotun och Ikea
Foto: Jotun, Ikea

Ljusa träslag som ask, furu och bok spås dominera bland materialen i heminredningen, något som går hand i hand med en av årets trender som har fokus på jordnära färger och naturmaterial.

De obehandlade, ljusa träslagen gör sig fina till andra naturmaterial i inredningen, oberoende om de syns på textilierna, väggarna eller i detaljer som keramik. Dessutom är det ett hållbart val, eftersom materialet står sig och dessutom finns att tillgå i Sverige.

Trendmaterial 3: Teak och rotting

Rotting och teak är trendigt 2019 – här hos Granit och Zara Home
Foto: Granit, Zara Home

Materialen teak och rotting spås även öka i popularitet under 2019. Materialen toppar listan över de mest sökta materialen på Blocket just nu.

Båda materialen bidrar med en snygg vintagekänsla i inredningen, teak för tankarna till 60-talet, medan rotting bidrar till en avslappnad, bohemlyxig stil i hemmet. Båda materialen går dessutom ofta att hitta second hand, vilket är ett miljösmart och ofta även plånboksvänligt alternativ.

Läs också:

Så målar vi 2019 – 5 stora (och snygga!) färgtrender

Så inreder du med jordnära toner – 9 tips

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons