Här är Instagramkontot alla hundägare (och hundälskare) borde följa

Hundägare och hundälskare, se hit! Nu finns det perfekta Instagramkontot för er. Vad kontot gör? Samlar alla hundvänliga platser i Sverige.
07 mars, 2017

Elle.se har pratat med Louisa Ernestam, matte till hunden Bill Murray. Louisa ligger bakom Instagramkontot Dog Friendly Sweden, där hon samlar in fakta om hundvänliga platser i hela Sverige.

På Dog Friendly Sweden samlar jag, via hashtagen #dogfriendlysweden, in hundvänliga platser från hela Sverige. Det är precis nystartat så nya tips publiceras hela tiden! Förhoppningen är att fler och fler ska bli engagerade och vilja dela med sig av sina bästa ställen från hela landet under hashtagen. Jag vill att Dog Friendly Sweden ska vara ett inspirerande konto som samlar de allra bästa platserna, restaurangerna, barerna, kaféerna, hotellen och evenemangen för den medvetne hundägaren.

Varför startade du kontot?

– Jag dubbelkollar alltid med restauranger om jag får ta med mig Bill och jag har upptäckt att många ställen tillåter hundar fast de inte kommunicerar det, därför tror jag att det säkert finns många ställen som andra inte vet om och det vill jag dela med mig av till andra. Anledningen till att det är på engelska är för att det ska vara enkelt för turister som reser till Sverige med sina hundar att hitta det och kunna ta del av tipsen.

Berätta lite om din hund!

Bill Murray är 1,5 år och är en blandras mellan Petit Brabancon och Japanses Chin, han kom till oss när han var fyra månader gammal. Han är inte större än en katt och är världens mysigaste och roligaste hund. Han älskar att vara nära en hela tiden och blir jätteledsen om han inte får vara med eller lämnas ensam. Bill är verkligen som en familjemedlem, han sover i sängen och följer med oss överallt. På dagarna följer han med mig eller min sambo till jobbet, där han charmar allt och alla! Och eftersom jag är något av en ”crazy doglady” har han såklart ett eget Instagramkonto.

Berätta lite kort om dig själv och vem du är!

– Jag heter Louisa Ernestam, är 27 år och bor i Stockholm med min sambo och Bill Murray. På dagarna jobbar jag på reklambyrå med PR och sociala medier, när jag är ledig umgås jag med min sambo, mina vänner och vår hund. Jag älskar spelkvällar, god mat och att gå på konserter!

https://www.instagram.com/p/BJnxaEfBMjh/?taken-by=ernestam

Vad gör du helst med din hund?

– Det bästa är när jag och Bill får egen tid på helgmorgnar och det är fint väder, då går vi upp tidigt och vi tar en långpromenad ner till vattnet. Sen ligger han och snusar bredvid mig i soffan medan jag dricker morgonkaffe och tittar på Nyhetsmorgon.

https://www.instagram.com/p/BIzrZEdBuSi/?taken-by=ernestam

Vilka är dina favoritställen i Sverige/Stockholm för hundägare/hundälskare och varför?

– Jag tycker väldigt mycket om att vara på Södermalm i Stockholm med Bill, där finns massor av bra och hundvänliga ställen, och i Vitabergsparken finns det en stor härlig rastgård där hundarna får springa fritt och leka. På Götgatsbacken ligger Brunogallerian där hundar får vara med inne i butikerna och på Ljunggrens Råbar i mitten av gallerian kan man fika, äta eller bara ta ett glas vin. Andra hundvänliga restauranger och caféer jag gillar att gå till är Nytorget 6, Brewdog, Bananas, Vina, Älskade Traditioner och Il Caffè.

Har du några tips för hundägare/hundälskare?

– Det är mycket upp till restauranger och caféer själv att bestämma om hundar är tillåtna eller ej, ofta är det okej om man bara frågar snällt i förväg.

Foto Louisa Ernestam