Populärt: SerietipsTrenderFilmtipsIntervjuer

Här är gnälliga appen som visar hur det är att ha en bebis

14 maj, 2019 
AvNina Nyström
Gjensie-appen visar hur det är att ha en skrikande bebis.
24 oförutsägbara timmar av gråt, vyssjande, matning och virtuellt bajs. För att få appbebisen Gjensie att tystna behöver du klappa skärmen, sjunga högt eller ta en promenad. Vem känner du som borde prova hur det är att bli förälder?
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Hur det är att få barn och hur livet kommer te sig med en liten bebis är något som är svårt att förbereda sig på. En ny undersökning visar det sig att tre av fyra (74%) blivande föräldrar inte känner sig helt förberedda inför föräldraskapet. För nej, hur ska man kunna bli det? 

Men nu finns det en lösning som åtminstone ger en provsmak av hur det kan bli – appen Gjensie. Appen fungerar som en riktig bebis – fast i en smartphone. Gjensie sover, äter och bajsar under dygnets alla timmar, precis som en bebis.

När Gjensie börjar gråta är det upp till föräldern att förstå vad bebisen vill ha och agera inom fem minuter. Appen fungerar med hjälp av smartphonens olika funktioner, exempelvis ska användaren bland annat klappa telefonens skärm, sjunga in i mikrofonen eller resa sig upp och gå en promenad för att få Gjensie att somna om. Gjensie fortsätter att skrika tills man gjort klart den rätta uppgiften – och där har vi en bugg som behöver ses över för att göra Gjensie lite mer realistisk. Riktiga bebisar fortsätter nämligen ibland att skrika fast man gjort allt flera gånger…

gjensie app

Efter 24 timmar är prövningen slut och appen visar då hur många moment användaren klarat av. Med stor sannolikhet kommer de flesta inte att klara alla delmoment. Och otacksamt nog får man inget av det där riktiga snusandet som gör gnället värt tusen gånger om (eller ok, ibland bara tio). 

Annons

– En eloge till den som klarar av alla prövningar som Gjensie utsätter en för. Som förälder vet du aldrig vad som kommer att ske med ditt barn och under hela livet uppstår nya frågor. Vi hoppas att appen ska ge föräldrar ett bra tillfälle att prata med varandra om sina egna förberedelser, säger Lina Winqvist, marknadschef på Gjensidige Försäkring som har tagit fram appen.

Gjensie fungerar på iPhone-modeller med iOS 12 och en version bakåt, på Android är det telefoner som släppts de senaste tre åren med uppdaterad mjukvara. Appen finns att ladda ner gratis från Appstore och Google Plus.

Lycka till!

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Kolla in hur babysimulatorn Gjensie funkar här:

Läs mer:

19 appar alla blivande mammor och pappor behöver

20 babysaker du kommer vilja ha hemma när du fått en bebis

10 saker föräldrar gör när de får en bebis

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons