Populärt: SerietipsTrenderFilmtipsIntervjuer

Här är det ultimata knepet för att dölja dina appar i telefonen

10 aug, 2016 
AvThowe Wagner Larsson
Aldrig mer pinsamma ögonblick.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Svettas du lite extra när polaren frågar om han får låna telefonen för att ringa ett samtal, kika på bilden du precis tog eller läsa av GPS:en? För all del, vi har full förståelse.

LÄS OCKSÅ: 11 tecken på att du är beroende av sociala medier

Vår smartphone har blivit vår tids dagbok. Här finns i princip hela vårt liv; våra vänners kontaktuppgifter, jobbmail, appar som hjälper oss att hålla koll på omvärlden och mycket mer. Givetvis har vi även anteckningar skrivna i berusat tillstånd, Facebookmeddelanden med privata detaljer, dejtingappar (och dess innehåll!) och en och annan ocensurerad bild i fotoalbumet som gör sig bäst i att inte komma i orätta händer.

LÄS OCKSÅ: 13 problem bara vi Instagram-stalkers förstår

Och visst har vi också drömt om att kunna dölja visst innehåll i telefonen. För tänk om vi tappar bort den, om brorsan börjar snoka eller om mormor får för sig att din telefon är allmänt gods? Hemska tanke. Som tur är har mytrendyphone.se hittat ett sätt att dölja privata appar.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Så här gör du för att dölja appar:

  1. Först måste du göra apparna redigeringsbara – alltså så att ikonerna skakar och du kan flytta på dem.
  2. Sedan lägger du den app som du vill dölja i en grupp. Om du inte har några grupper kan du skapa en grupp genom att lägga appens ikonen över vilken annan ikon som helst, hålla kvar ikonen där en kort stund och sedan släppa.
  3. Fatta tag i ikonen igen (den här gången inuti gruppen) och dra ut den på höger skärmsida. Nu skapas en ny sida i gruppen. Släpp ikonen mitt på sidan.
  4. Gör samma sak en gång till så att det skapas en tredje sida i gruppen. Du kan se vilken sida du är på med hjälp av de små vita punkterna längst ned på gruppsidan. Nu ligger det alltså en tom sida mellan de övriga apparna i gruppen och den som du vill dölja.
  5. Dra nu in den här appen och placera den mitt på den tredje sidan, håll kvar den där och tryck snabbt på startknappen. Och hokus pokus, så försvinner appens ikon från gruppen.

– Det krävs lite förarbete eftersom du måste starta om telefonen så att appen blir synlig igen och du kan fortsätta använda den. När du sedan vill dölja appen igen behöver du gå igenom proceduren på nytt, berättar Siljan Popovic, mobilexpert på My Trendy Phone.

Varsågoda! Nu kan ni behålla era hemligheter för er själva.

LÄS OCKSÅ: Tinder släpper efterlängtad funktion – nu kan du dejta i grupp

Foto Shutterstock

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons