Populärt: SerietipsTrenderFilmtipsIntervjuer

Här är de bästa poddarna just nu

17 feb, 2022 
AvSara Ericsson
Tips på poddar? Då ska du spana in listan här nedan.
I takt med ljusare dagar blir långpromenaderna allt längre och behovet av poddinspiration större. Nedan listar vi sexton tips på de bästa poddarna just nu!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Podden Lyssna tjejer: Så blir du en "boss ass bitch"Brand logo
Podden Lyssna tjejer: Så blir du en "boss ass bitch"

Vi är många som kan relatera till njutningen av att gå en långpromenad i sällskap av en riktigt bra podcast, inte sant? Men när man betat av sin lista och fantasin tryter kan det vara bra att hitta några nya favoriter.

Tips på bra poddar – topplistan just nu

Nedan listar vi våra favoritpoddar just nu, som passar perfekt att inviga våren med i lurarna.

Beauty och bubblor

Emma Unkel och Frida Fahrman driver podden Beauty och bubblor.
Klicka på bilden för att komma till Emma och Fridas podd.

Likt namnet avslöjar en podcast med massa beauty och även snack om annat som bubblar i livet. Med Emma Unckel och Frida Fahrman. Nytt avsnitt släpps varje onsdag och du hittar den här!

Annons

Aftonbladet Daily

En nyhetspodd med nytt avsnitt varje dag. Korta och informativa avsnitt på 15 minuter med fördjupning i aktuella ämnen som sammanfattar vad som hänt och ger en större bild.

Frukostfolket

Hanna Stefansson och Johanna Bradford har podcasten Frukostfolket.
Klicka på bilden för att komma direkt till podden!

Livsnjutarna Hanna Stefansson och Johanna Bradford tar med lyssnarna hem till deras egna köksbord. De två vännerna som bland annat grundat konceptet Frukostfolket där de anordnar workshops med fokus på frukost och hantverk har tagit vidare samma idé till en härlig frukostpodd. De pratar mode, inredning och livet i stort och smått. Här hittar du Frukostfolket!

Inte din morsa

Parhästarna Sanna Lundell och Ann Söderlund poddar om livet. Tillsammans har de nio barn, två hundar, några böcker, många frågor och spaningar på hur det är att vara morsa i ett land som både shamar och hyllar den nya tidens supermamma som ska palla typ allt? Det går väl ändå inte ihop? Sanna och Ann bjuder på en ifrågasättande, befriande, rolig, antiidealiserande, smart och härlig podd som du verkligen borde lyssna på här!

Annons

Lyssna tjejer

Roba Kadhem och Aya Said bjuder på en fartfylld podcast med det snaskigaste skvallret från Pink Room, Skandinaviens största Facebookgrupp för unga tjejer. De diskuterar aktuella ämnen, grottar ner sig i galna Facebook-trådar, testar saker, lär sig nya saker och säger hela tiden exakt vad de tycker om det hela. En underhållande, engagerande och filterlös podd att lyssna på här!

Monday Mantra

Inspiratören Josefin Dahlberg inleder varje vecka med ett nytt mantra för att få oss att må bättre, älska oss själva och leva vårt bästa liv. En inspirerande podd!

Ofiltrerat

Sofia ”PT-Fia” Ståhl driver podden Ofiltrerat där hon möter några av Sveriges största profiler i sociala medier för att blicka in bakom kameran. Likt namnet avslöjar vill Sofia se personerna bakom filter, redigering och publicerade inlägg. Bakom den till syntes perfekta ytan. Här hittar du Ofiltrerat!

Surret

Bästa vännerna Hanapee och Nea bjuder på ett roligt och bjussigt snack om hur det är att vara kvinna 2022. I podden varvas barnuppfostran, hur man överlever pms med sitt barn, relationer, starka trendtips och Neas år med bröstcancer och cellgifter. Podden är nära, utlämnande och inte tråkig en sekund. Du hittar den här!

Annons

Systrarna Britton

En podd som graviditet, förlossning och föräldrarlivet. Barnmorskan Asabea och doulan Opokua samtalar om allt som har med barnafödande att göra. Kunskap blandas med humor som väcker tankar, samtal och ibland debatt. Vilket gjort Asabea och Opokua till några av vår tids viktigaste folkbildare när det kommer till frågor kopplade till kroppen, graviditet och födande. Du hittar podden här!

Säker stil

Emilia de Poret och Ebba Kleberg von Sydow driver podcasten Säker stil. De pratar trender och stiltips i en blandning med humor och vardagssnack. Här kan du lyssna på Säker stil!

The daily messiah

Klara Doktorow, Johan Willander Lambrell och Messiah Hallberg pratar om dagsaktuella ämnen, heta snackisar, nyheter, trendspaningar och skvaller. En underhållande och lättsam podd som bjuder på ett nyhetsflöde kring vad som händer i Sverige och världen. Här hittar du The Daily Messiah.

Trettio plus trevar

Tove Nordström, Klara Doktorow och Sofi Fahrman driver podden Trettio plus trevar.
Klicka på bilden för att komma direkt till podden!

Tove Nordström, Klara Doktorow och Sofi Fahrman delar med sig av tankar om livet. Barn, karriär, nostalgi, samtidsoro, kronisk ”vad fan ska jag bli när jag blir stor”-känsla. Trev, trev och gissningar. En kul och underhållande podd som du hittar här!

Under huden med Kakan Hermansson

Under huden är Kaka Harmanssons podcast.
Klicka på bilden för att komma direkt till podden!

Med en ny gäst varje vecka tar Kakan Hermansson upp allt från politik, feminism och samhällsfrågor till hudvård och beauty. Här kan du lyssna på Under huden!

Annons

Uppgång och fall

Dokumentärpodd om osannolika framgångar och lika otänkbara motgångar. Fascinerande och spännande lyssning. Här hittar du podden!

Vass tunga

Deras kärlek till mat genomsyrar alla avsnitt. Markiz Tainton satsar på det hon gör allra bäst tillsammans med sin vän Nunu och de två vännerna möts genom maten. Med en kärlek för råvaror, smaker och kultur förenas dem och öppnar upp för samtal. Tillsammans ifrågasätter de åsikter och normer och vågar bjuda på alla tankar. Här hittar du Vass Tunga.

Viktigt!

Hälsoinspiratören My Westerdahl driver podden Viktigt! och delar verktyg och metoder som hjälper dig att en gång för alla sluta fred med kroppen. En kroppspositiv podcast som snackar vikt, forskning, kroppsbild, matfrihet och andra viktiga ämnen med svenska och internationella förebilder. Här kan du lyssna på podden!

Foto: Imaxtree

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons