Här är de bästa kungliga frisyrerna genom tiderna

Kronprinsessan Mary och kronprinsessan Victoria med fina håruppsättningar.

Kungligheterna tycks alltid få till de perfekta håruppsättningarna och svallen – så har det alltid varit. Vi har samlat de 33 bästa kungliga frisyrerna genom tiderna.
05 oktober, 2021
3:10

Efter reklamen: TV: 5 kungliga klädesplagg som blivit snackisar

(3:10)

Slå på ljud

Vackra klänningar, majestätiska smycken och så den där perfekta uppsättningen eller utsläppta hårsvallet. Kungligheterna jobbar alltid med skickliga frisörer och stylister som får till den perfekta looken. Vi har samlat de allra finaste kungliga frisyrerna genom tiderna. Från den klassiska 50-talslooken till Kates glamourösa uppsättning 2021.

Prinsessan Margaret 1956

Drottning Elizabeths lillasyster, prinsessan Margaret hade alltid ett öga för mode och stil. Här i en glamourös uppsättning 1956.

Grace Kelly 1956

Furstinnan Grace av Monaco tog med Hollywood-glamouren bakom de kungliga väggarna. Här vid en fotografering år 1956.

Drottning Elizabeth 1961

Drottningarnas drottning har följt sin tid i så väl sätt att regera som det kungliga modet och stil. Här år 1961 i en hatt med bladstycken och en fastnålad frisyr.

Drottning Margrethe 1968

Visade stolt upp sin nyfödda son prins Frederik iklädd en marinblå klänning och en inbakad kunglig frisyr.

Prinsessan Margaret 1969

Prinsessan Margaret i en majestätisk hästsvans och hennes favoritdiadem inbakat i frisyren. Fotot togs av hennes man Antony Armstrong-Jones.

Prinsessan Christina 1970

På Drottningholms slott fotograferades prinsessan Christina, då 27 år gammal. I en vacker håruppsättning med lockar framtill och ett diskret diadem inbakat i hårsvallet.

Prinsessan Anne 1971

Prinsessan Anne närvarade vid 2500 års firandet av det persiska riket i Persepolis i oktober 1971. Och 70-talsvolymen hade inte gått kungligheterna förbi.

Diana Spencer 1981

En månad innan bröllopet med prins Charles närvarande Diana vid en hästpolomatch som hennes blivande man spelade. Dianas 80-talssvall prydde dagligen omslag i hela Storbritannien och looken togs efter av många.

Diana, prinsessan av Wales 1983

Prinsessan av Wales var och förblir en stilförebild. Under parets besök till Nya Zeeland lät hon håret romantiskt lockas och till det bar hon en vacker hatt och flor.

Diana 1989

Under slutet av 80-talet valde Diana allt oftare att satsa på ett volymöst hår som fick ta plats. Håret precis som hon själv uttryckte allt mer power och självständighet.

Drottning Silvia 1990

Drottning Silvia i en elegant men enkel uppsättning där luggen fästs med några lösa hårnålar.

Drottning Rania, 1993

Prinsessan Rania vid giftermålet med kung Abdullah II av Jordanien. Rania bar en hög knut vid bröllopet och brudslöjan fästes elegant i den.

Kronprinsessan Victoria 1995

I samband med kronprinsessan Victorias myndighetsdag (18-årsdag) höll hon ett tal i Rikssalen på Kungliga slottet. Kronprinsessan bar en blå klänning och håret var uppsatt i en läcker svinrygg.

Diana 1995

Under 90-talet klippte Diana en kortare frisyr och hela hon symboliserade girl-power! Här vid ett välgörenhetsevent i New York 1995 i den omtalade cocktailklänningen.

Drottning Silvia 2001

Sällan ser vi så vackra håruppsättningar som i samband med Nobelfesten! Vid festligheterna 2001 bar drottningen en uppsättning med glittrande diamanter i håret och det Leuchtenbergska garnityret.

Prinsessan Madeleine 2002

Bröllopet mellan kronprins Willem-Alexander och Máxima firades i flera dagar innan vigseln. Prinsessan Madeleine närvarade vid galamiddagen och valde en spirallockad frisyr.

Prinsessan Madeleine 2003

Vid utdelningen av Nobelpriset lät prinsessan Madeleine håret bakas in och på hjässan satt hennes favoritdiadem.

Kronprinsessan Victoria 2008

Sveriges kronprinsessa delade ut Stockholm Water Prize 2008 och bar passande nog en turkosblå klänning med matchande örhängen. Håret var uppsatt och omslutet med en fläta. En frisyr som vi önskar att vi sett oftare på kronprinsessan – den är så fin!

Kronprinsessan Victoria 2008

Under början av 2000-talet valde kronprinsessan ofta att låta håret vara utsläppt. Här vid Nobelbanketten lät hon det förbli utsläppt med ett vackert tvåradigt hårband i strass.

Kronprinsessan Mary 2010

När svärmor fyllde 70 år gällde det att klä upp sig till tänderna. Kronprinsessan Mary bar en elegant uppsättning och pricken över i:et – ja det var givetvis det vackra Rubindiademet (som tillhört svenska kungahuset från början!).

Kate Middleton 2011

Några månader tidigare hade hon gift sig med prins William och blivit Catherine, hertiginnan av Cambridge. Här vid kungafamiljens julfirande bar Kate en röd hatt som håret fästs fast i.

Hertiginnan Catherine 2012

Hertigparet av Cambridge besökte Malaysia 2012. Under besöket bjöds de bland annat på tebjudning. Kate bar en låg knut med inbakade pärlor – snyggt och elegant!

Drottning Máxima 2013

Några veckor efter att Máxima och hennes man blivit Nederländernas kungapar närvarade hon vid ett evenemang i Amsterdam. Dagen till ära valde hon att bära en låg knut med mycket volym.

Kronprinsessan Victoria 2013

År 2013 delade kronprinsessan Victoria ut pris på QX Gaygala. När publiken nås av att kronprinsessan ska dela ut priset finns det ingen hejd på applåderna. Vid utdelningen bar kronprinsessan ett par neongula örhängen med matchande halsband. Håret var uppsatt i en svinrygg som pryddes av sex stycken glittrande stenar.

Kronprinsessan Victoria 2014

På plats i Blå Hallen vid Nobelfirandet 2014 bar kronprinsessan inte bara det gnistrande stråldiademet. En vacker brosch hade fästs i den låga hårknuten – snyggt!

Drottning Máxima 2018

Vid ett besök i norra Holland bar drottningen en elegant hatt, låg knut och luggen fick avslappnat hänga fram.

Meghan, hertiginnan av Sussex 2018

Strax efter bröllopet mellan Meghan och prins Harry var det dags för drottning Elizabeths officiella födelsedagsfirande. Meghan bar en hatt av enklare modell och lät håret lockas bakåt.

Prinsessan Sofia 2018

Vid Nobelfesten 2018 sattes prinsessans hår upp på ett så stiligt sätt! Luggen sattes löst upp i den vackra knuten och till det bar hon ett nydesignat halsband och diademet hon fick i gåva i samband med bröllopet.

Prinsessan Madeleine 2019

Tillsammans med drottning Silvia närvarade prinsessan Madeleine vid Childhoods Thank you-gala i New York. Prinsessan bar en vacker slarvig uppsättning.

Kronprinsessan Victoria 2019

Likt en rosett sattes kronprinsessans hår upp vid Nobelfestligheterna 2019.

Prinsessan Sofia 2020

Prinsessan Sofia närvarade vid Idrottsgalan 2020. Hon bar en sportig uppsättning med hög hästsvans och en lugg som andades 90-tal.

Prinsessan Madeleine 2021

Kronprinsessan Victoria firar alltid födelsedagen på Öland. Sommaren 2021 fick lillasyster Madeleine äntligen vara med, efter att ha varit isolerad i USA under pandemin. Vid firandet bar hon en stilren hästsvans med en vacker rosett.

Catherine, hertiginna av Cambridge 2021

Ingen missade Kates storslagna galacomeback när James Bond-filmen No Time To Die hade premiär. Håret var snyggt uppsatt i lockar som placerats i olika lager för att sedan nålas fast baktill.

Foto: TT

TV: Kungligheterna som är lika som bär
0:44

Efter reklamen: TV: Kungligheterna som är lika som bär

(0:44)

Slå på ljud